Skocz do zawartości
Akselus

Problem Z Temperatura (zle Wskazania?)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam problem, a mianowice moj An7 zaczol pokazywac dziwnie temperature, a mianowice przez dluzszy okres jej nie uzywalem bo nie mialem procka, puzniej uzywalem durona (nie ma wbudoawanej diody) wiec tez nie mialem odzczytu temperatury (pokazywalo 0C), dzisiaj wlozylem Semprona 2500 i pierwsze wrazenie, cos duaz temperatura w idlu kolo 42 (wczesniej mialem zawsze kolo 30-34) ale mysle cieplo mamy to moze i dlatego, mysle sprawdze pod obciazeniem, zalanczam Prime95,

i nie moge oczom uwiezyc, w pol sekundy po odpaleniiu prime temperatura wzrasta o 7 C!! potem juz tylko o jakies 2-3 C, ale co jeszce dziwniejsz po wylaczeniu prime temperatura spada o 7 C rownie szybko (w niecale pol skeundy)!!!!

sam nie wiem o co chodzi, sprawdzalem czy dobrze radiator zalozylem, zdjolem go i jeszce raz zalozylem, przesmarowalem procka i nic nie pomaga!, caly czas to samo.

Dodam ze uzywam pentagrama 120 cu+ oraz artic creminque oraz bude wiertrza 3 x 80mm.

A i co jeszce dziwne podczas pelnego obciazenia roznica miedzy 1500 rpm a 2200 rpm to tylko 2 C!!

moze jakies pomysly?

Edytowane przez Akselus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za pomoc;)

wyinowajca okazal sie zalman na mostku polnocnym (ten zloty), rpzez niego czesc radiatora nie dotykala procesora. Naszczescie 5 minut zabawy kombinerkami i juz wszystko ok:D

teraz w stresie 42 (1.66 2000mhz) czyli tyle co wtedy w idle;)

a i jeszce jedno pytanie zeby nie zakladac nowego tematu:

czy piszczace kondensatory w zasilaczu to wystarc zajacy powud do oddania go na gwarancje?? chodzi mi o to czy go wymienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi