Skocz do zawartości
paszczax

Abit Nf7 I Nagrywara

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kupilem ta plytke i nie widzi mi nagrywarki, na innych plytach widac, co najdziwniejsze to zwykly cd rozpoznala a liteona nie. Obydwa ide chodza bo sprawdzalem dysk wykrywa wszedzie. czy ktos tak mial i czy to kwestia jakiegos ustawinia w biosie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, jeśli zworki dobrze ustawiłeś to nie powinno być problemu. Sprawdzałeś gdy podpięty był tylko sam LITE-ON do taśmy? Sprawdzałeś na Master i Slave?

Aktualizacja BIOSu raczej nie pomorze, ale napewno nie zaszkodzi więc warto spróbować.

OT: Jest duży topic o NF7, to raczej tam powinieneś zapytać.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

an7 jest dziwaczna przedwczoraj niewstawalo mi nic <<byl tylko screen abita i ani rusz klawiatura niedalo sie niec zrobic>> az do podpiecia nagrywarki asusa i poszlo <bardzo dziwne> bonagrywarka niebyla podpieta i niechcialo isc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzanan byla nagrywara w innym kompie i ja bios wykrywa, probowane na wszystkich ide, na roznych kablach i nic nie pomaga i tak jak pisze najdziwniejsze to ze zwykly lg52x poszedl, nie wiem czy mam z tym isc do serwisu czy probowac samemu cos wskórac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wszystkie kombinacje sprawdzałeś to zostaje jeszcze zmiana Biosu. Jaki masz teraz? Spróbuj oryginalny d27, moze on coś poprawi. Jak na mój gust, to chyba jednak coś nie tak z tą nagrywarką, inne napędy Ci chodzą poprawnie. Albo po prostu dziwna niekompatybilność, nie takie rzeczy juz się zdarzały.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi