Megabyte Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Nie ma sensu porównywać P4 @3.8GHz z A64 @2.8GHz. Wiadomo że P4 nie ma szans i nie mówie tutaj o grach. U mnie Intel odpadł na starcie bo potrzebowałem wydajnego 64bitowego procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Nie ma sensu porównywać P4 @3.8GHz z A64 @2.8GHz. Wiadomo że P4 nie ma szans i nie mówie tutaj o grach. U mnie Intel odpadł na starcie bo potrzebowałem wydajnego 64bitowego procesora. 1481966[/snapback] daj se siana- co za brednie wypisujesz :mur: a po co Ci 64 bity??? uzasadnij to logicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 daj se siana- co za brednie wypisujesz :mur: a po co Ci 64 bity??? uzasadnij to logicznie 1481986[/snapback] Ja sie przyznam, kupilem A64 dal tej fajnej naklejki co daja w BOXie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Nie ma sensu porównywać P4 @3.8GHz z A64 @2.8GHz. Wiadomo że P4 nie ma szans i nie mówie tutaj o grach. U mnie Intel odpadł na starcie bo potrzebowałem wydajnego 64bitowego procesora. 1481966[/snapback] Venice 2.8 GHz > P4 670 (EMT64 + DDR2 @ 3-2-2-4) 4.2 GHz ... Kopie i to mocno. We wszystkim. Aplikacje 3D to po prostu bajka na AMD i zły sen na Intelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 daj se siana- co za brednie wypisujesz :mur: a po co Ci 64 bity??? uzasadnij to logicznie 1481986[/snapback] Eh, widać kolejny fanatyk Intela :mur: Większość czasu przed komputerem poświęcam programowaniu w Visual C++, tak się składa że wersja którą mam ma kompilator pod AMD64 i nieraz widze wzrost wydajności ponad 100% po przekompilowaniu programu pod 64bity. W dodatku w kompilacji programów Pentium 4 jest słabsze nawet od AXP a co dopiero AMD64. W skrócie wolałem kupić A64 3200+ i podkręcić niż P4 5GHz którego nie ma. Nie mówie że dla każdego A64 jest dobre ale dla moich zastosowań P4 się nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Eh, widać kolejny fanatyk Intela od tego mi daleko Nie mówie że dla każdego A64 jest dobre ale dla moich zastosowań P4 się nie nadaje. teraz mądrze prawisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Aha no i A64 jest o wiiiiieeellleee chlodniesze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 od tego mi daleko teraz mądrze prawisz 1482658[/snapback] A kiedy źle prawiłem? Jeżeli mówimy o A64 2.4GHz i P4 3.8GHz to możemy mówić że w jednym jest szybsze A64 a w drugim P4 ale A64 2.8GHz jest lepsze praktycznie we wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 A kiedy źle prawiłem? Jeżeli mówimy o A64 2.4GHz i P4 3.8GHz to możemy mówić że w jednym jest szybsze A64 a w drugim P4 ale A64 2.8GHz jest lepsze praktycznie we wszystkim. 1482714[/snapback] a teraz gadtka szmatka czy 2.8ghz takiego czy 5.0ghz to gadanie o niczym dawaj 2.8ghz venice a udowodnie ze poza grami i kilkoma aplikacjami nie bedzie wydajnieszy od p4 4.0ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Już od ładnych paru miesięcy próbuję Ci namówić na prosty (najprostszy) test: stawiamy nasze maszynki obok siebie w jednym pokoju (monitorów/myszek/klawiatur w domu mam od ch** i trochę, więc musisz wziąć ino jednostkę centralną) i testujemy, testujemy, testujemy... Nie kwapisz się ku temu- czy faktycznie jedynym powodem jest brak czasu? :D Później możemy opisać nasze zmagania na forum. I albo ja albo Ty posypiemy głowę popiołem ;) PS. 1 warunek- muszę mieć nowe pamięci PS. 2- ja kompów nie składam tylko mam je na stanie i piszę raz jeszcze- nie ma cudów na p4 z ht. Dlatego z wielką niecierpliwością czekam na Twoją bartezjusz pentiawkę ;) PS. 3- co się na tym forum wyprawia :blink: :lol: Już nawet błędy ortograficzne mają oddzielny skrypt, który je automatycznie podkreśla na czerwono :blink: :lol: Edytowane 5 Czerwca 2005 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Już od ładnych paru miesięcy próbuję Ci namówić na prosty (najprostszy) test: stawiamy nasze maszynki obok siebie w jednym pokoju (monitorów/myszek/klawiatur w domu mam od ch** i trochę, więc musisz ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ino jednostkę centralną) i testujemy, testujemy, testujemy... Nie kwapisz się ku temu- czy faktycznie jedynym powodem jest brak czasu? :D Później możemy opisać nasze zmagania na forum. I albo ja albo Ty posypiemy głowę popiołem ;) PS. 1 warunek- muszę mieć nowe pamięci PS. 2- ja kompów nie składam tylko mam je na stanie i piszę raz jeszcze- nie ma cudów na p4 z ht. Dlatego z wielką niecierpliwością czekam na Twoją bartezjusz pentiawkę ;) 1482793[/snapback] stoi a ze brak czasu - to doskwiera chyba wszystkim ale zgadamy sie moze na przyszły tydzien i testniemy maszynki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Za szybko zacytowałeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 No to czekam na porównanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=204 http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2249&p=1 P4 jest szybsze w kodowaniu video ale mi jest to obojetne czy bedzie obrabial plik 6 godzin czy 6.5 a komfort w aplikacjach(grach) 3d bedzie duzo wiekszy. Edytowane 5 Czerwca 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...