Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Witam! Mam kawalek blachy miedzianej i jakby to nazwac,moze rura :) Ciekawe czy dalo by sie zbudowac z tego WB. Mam zdiecie,ale nie mam jak go wstawic,bo nie mam zadnej stronki,ani nic. Moze jast ktos komu wyslalby na maila i on by mi podal wtedy url,zeby to wsadzic? Czekam na propozycje. Mysle,ze daloby sie z tego zrobic jakis bloczek. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Nikt nie da rady wsadzic gdzies mi tego obrazka? No coz trudno.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Nikt nie da rady wsadzic gdzies mi tego obrazka? No coz trudno.. Pozdrawiamzałóz sobie konto na republika.pl i tam je wstaw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Oto Twoje WC :lol: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 sorki za pytanko z innej beczki ale nie będe zakładał nowego posta Crasher czy na tej MIS KT3 ULTRA2 masz mnożnik 1/5 (twoja ver jest z c jak u Dextera czy bez c) :? Bo chce ją kupić i nigdzie nie moge tego znaleźć, a ludzie różnie mówią. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Mi udało się zbudować WB z blachy miedzianej i kawałka rurki. Wygląda on tak: Całość polutowałem a w środku zostawiłem 3 przeciwległe półprzegrody aby woda płynęła "meandrami". Całość działała świetnie z celkiem 400@615, lecz do mojego obecnego XP1700 trochę boję się to cudo podłączyć.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 sorki za pytanko z innej beczki ale nie będe zakładał nowego posta Crasher czy na tej MIS KT3 ULTRA2 masz mnożnik 1/5 (twoja ver jest z c jak u Dextera czy bez c) :? Bo chce ją kupić i nigdzie nie moge tego znaleźć, a ludzie różnie mówią. :wink: Tak ma dzielnik 1/5. Z tego co ludzie mowia wlacza sie on przy fsb 152. Mam wersje bez "c". Plytka jest bardzo fajna i ma sporo opcji do Overclockingu. Dexter,a to jeszcze nie jest WC to dopiero ma byc WB. Myslicie,ze da sie z tego zrobic jakis bloczek? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Aha ta niby rura ma srednice 70 mm. i dosc gruba scianke.. Dzieki Dexter za wstawienie obrazka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 A znacie to? Ja zamierzam zrobić właśnie coś takiego. Jedyne co do tego potrzebne to: -kawałek miedzi (sklep z metalami kolorowymi) -wiertarka pozycjonowana (u starszego w pracy) -rurka miedziana (jeszcze nie wiem skąd :? ) Dziurki zalutuje albo przykleję tam blachę albo jedno i drugie. Dowiadywałem się u siebie na polibudzie w warsztacie czy mogą wykroić mi blok spiralny. Maszynę mają ale nie potrafią jej jeszcze obsługiwać :D Ręce opadają. Jak ktoś chce samemu coś zmajstrować to polecam www.overclockers.com, np. http://www.overclockers.com/tips997/. Prosił bym też o więcej linków dla ludzi którzy sami chcą sobie zrobić blok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 A znacie to? -rurka miedziana (jeszcze nie wiem skąd :? ) Każdy market budowlany OBI, Praktiker, Castorama i sklepy hydrauliczne. Kolanko miedziane koło 10mm wewnętrznej średnicy kosztuje koło 1zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Witam! Mam kawalek blachy miedzianej i jakby to nazwac,moze rura :) Ciekawe czy dalo by sie zbudowac z tego WB. Mam zdiecie,ale nie mam jak go wstawic,bo nie mam zadnej stronki,ani nic. Moze jast ktos komu wyslalby na maila i on by mi podal wtedy url,zeby to wsadzic? Czekam na propozycje. Mysle,ze daloby sie z tego zrobic jakis bloczek. Pozdrawiam Więc ja proponuję coś takiego... Sam taki robię :D Tyle tylko że ty byś musiał jeszcze górę rurki blachą zalutować... http://overclockers.com/articles165 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 JA ostatnio zbieram srebro ( koszt zaden bo mam je za darmo tylko musze czekac na kolejne dostawy :> )...mam juz prawie 200 g. Nie wiem ile jest potrzebne na pusty blok co zrobil kiedys Thorn ( miedz) ...ale jak juz bede mial tego sporo to lece do jubilera aby mi to wszystko przetopil ....a pozniej obrobka i testy :)ach juz sie nie moge doczekac ... ps: a Tak wogole czy bedzie pare stopni roznicy na moja kozysc w stosunku do identycznego WB ale z miedzi ??Bo mi sie wydaje ze niewiele ale zawsze cos tam bedzie .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Pocialem juz wszystko i biore sie niedlugo za lutowanie itp.. Bloczek bedzie mial wymiary : - wysokosc 20mm - srednica (jest okragly:) ) 70mm - grubosc podstawy i pokrywy 1mm,tylko taka blache posiadam. - grubosc scianek bocznych 2mm -wloty : beda to kolanka o srednicy zewnetrznej 12mm W srodku bedzie pusty. Jak mozna obliczyc jaka bedzie mial powierzchnie oddawania ciepla? Myslicie,ze bedzie w miare wydajny? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...