Skocz do zawartości
high.tower

Dobry Przewiew-kilka Opcji

Rekomendowane odpowiedzi

witam

planuje zamontować w swojej budzie dodatkowe wentyle żeby uzyskać dobrą cyrkulację powietrza. Mam cztery pomysły i nie wiem, który z nich wybrać. Pomożecie?

Pierwszy: dwa wentylatory wyciągające powietrze na górze, tunel powietrzny z boku obudowy do procesora, wentylator na bocznej ścianie wiejący na Agp

Drugi: tak jak pierwszy plus wentyl pod zasilaczem wyciągający powietrze

Trzeci: dwa u góry zasysające, tunel do procka, wentylator w "podłodze" pod kątem żeby wiał na Agp i pod zasiłką wyciągający

Czwarty: tak jak trzeci tylko oddzieliłbym proca i dwa wentyle u góry od tych na dole jakąś półeczką

z góry dzięki za odp pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

planuje zamontować w swojej budzie dodatkowe wentyle żeby uzyskać dobrą cyrkulację powietrza. Mam cztery pomysły i nie wiem, który z nich wybrać. Pomożecie?

Pierwszy: dwa wentylatory wyciągające powietrze na górze, tunel powietrzny z boku obudowy do procesora, wentylator na bocznej ścianie wiejący na Agp

Drugi: tak jak pierwszy plus wentyl pod zasilaczem wyciągający powietrze

Trzeci: dwa u góry zasysające, tunel do procka, wentylator w "podłodze" pod kątem żeby wiał na Agp i pod zasiłką wyciągający

Czwarty: tak jak trzeci tylko oddzieliłbym proca i dwa wentyle u góry od tych na dole jakąś półeczką

z góry dzięki za odp pozdrawiam

1478378[/snapback]

Oj to zaszalałes...

wszystkie sposoby są lepsze lub gorsze ale na pewno wszystkie będą ładnie hałasowały :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj to zaszalałes...

wszystkie sposoby są lepsze lub gorsze ale na pewno wszystkie będą ładnie hałasowały

planuje dać jakieś wolnoobrotowe wiatraki, zresztą hałas mi nie straszny bo już się zdążyłem przyzwyczaić mam taki fajny rozklekotany wentyl z zasiłce czasem jak się puknie w obudowe to przestaje, że tak łagodnie powiem "mruczeć" ;) o hałas mi się nie rozchodzi bardziej o wydajność :) to który lepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze powiem BYŁO już o ustawieniu wiatraków wystarczyło poszukać :mur: .

Nie będę orginalny i podam link do tematu w którym sa sie wypowiadałem:

Link

Ad 3

Słyszałeś kiedyś o konwekcji? No więc chodzi o to że ciepłe powietrze idzie do góry, a Ty chcesz je tłoczyć w dół. Sam sobie odpowiedz czy to a sens.

Zanim założysz jakiś temat poszukaj może był już poruszany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

planuje dać jakieś wolnoobrotowe wiatraki, zresztą hałas mi nie straszny bo już się zdążyłem przyzwyczaić mam taki fajny rozklekotany wentyl z zasiłce czasem jak się puknie w obudowe to przestaje, że tak łagodnie powiem "mruczeć" ;) o hałas mi się nie rozchodzi bardziej o wydajność :) to który lepszy?

1478432[/snapback]

Moim zdaniem najlepszy drugi sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi