Skocz do zawartości
pcms

Bateria - Regeneracja, Restart Elektroniki

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM

KUPIŁEM OSTATNIO ZA NIEWIELKĄ KASĘ COMPAQ NOTEBOOK 100

W INTERNECIE NA JAKIEJŚ STRONCE ZNALAZŁEM TESTY NOWYCH KOMPUTERÓW Z 2001 ROKU, GDZIE PRZY NORMALNYM OBCIĄŻENIU DZIAŁAŁY Z BATERII 2 GODZINY.

MÓJ TEŻ TYLE DZIAŁA TYLE TYLKO ŻE WSKAŹNIK BATERII PRZEZ PIERWSZE DZIESIĘĆ MINUT POKAZUJE JAK POZIOM ENERGII SPADA Z 98% DO OK. 80% PÓŹNIEJ GWAŁTOWNIE SPADA DO 7 % PO NASTĘPNYCH DZIESIĘCIU MINUTACH SPADA DO ZERA I WYŚWIETLA KOMUNIKAT ŻE TRZEBA ZAMKNĄĆ SYSTEM ŻEBY NIE UTRACIĆ PRACY. A PÓŹNIEJ PRACUJE JESZCZE PONAD PÓŁTOREJ GODZINY PRZY WSKAŹNIKU POKAZUJĄCYM ZERO %. PROBLEM POLEGA NA TYM ŻE JEŚLI GO WYŁĄCZE PO 20 MINUTACH TO JUŻ SIE NIE ODPALI Z BATERII, CHOCIAŻ TEORETYCZNIE MÓGŁBY, BO ENERGII BY WYSTARCZYŁO. MYŚLE ŻE W KAŻDYM KOMPUTERZE JEST PRZEWIDZIANA JAKAŚ REZERWA ŻEBY NIE PADŁ OD RAZU JAK TYLKO WSKAŹNIK BATERII DOJDZIE DO ZERA, ALE PONAD PÓŁTOREJ GODZINY TO CHYBA TROCHE ZA DUŻO JAK NA REZERWĘ. SŁYSZAŁEM ŻE ISTNIEJE W ELEKTRONICE BATERII COŚ TAKIEGO JAK EFEKT PAMIĘCI I ŻE TRZEBA JĄ ZRESETOWAĆ ŻEBY GO USUNĄĆ. CZY KTOŚ WIE JAK TO ZROBIĆ EW. CO MOŻE BYĆ NIE TAK Z TĄ BATERIĄ I JAK JĄ NAPRAWIĆ? MOJA BATERYJKA NiMH MA 9 OGNIW I ICH WYMIANA BĘDZIE KOSZTOWAŁA OK 300-400 ZŁ

TROCHE ŻAL MI NA TO KASY DLATEGO BĘDE WDZIĘCZNY ZA POMOC.

POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE BARDZO ROZUMIEM  :mur:

CZY MÓJ TEKST JEST W JAKIŚ SPOSÓB DLA CIEBIE OBRAŹLIWY?

1480592[/snapback]

NO W ZASADZIE NIE, ale netykieta mowi, ze jak piszesz wielkimi LITERAMI to krzyczysz!!!

Wiec sie pohamuj i wylacz CAPS-LOCKA!!!

Inaczej kazdy taki post bedzie ignorowany i zadnej pomocy nie uzyskasz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi