Cyculon Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Witam... Mam pytanie... Czy Magnes ktory jest przy głosnikach moze sprawic ze jakies urzadzenie przestanie dzialac. Wiem ze magnesu nie powinno sie trzymac blisko dysku.... Dlaczego pytam... Chce w obudowe od komputera wsadzic ... 4 - 6 glosnikow i wzmacniacz ;] Tylko sie zastanawiam czy nie uszkodze procesora ramu czy karty graficznej =) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 powinieneś użyć głośników z ekranowanymi magnesami, jeżeli zamierzasz montować je blisko elementów, na które pole magnetyczne ma niekorzystny wplyw ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 takie sa na przyklad w glosnikach komputerowych (nie mowie o speakerku). osobiscie uwazam ze pomysl bez sensu. beziesz mial duze brumienie jak wsadzisz wzmacniacz do kompa. i do tego drgania przeniosa sie z glosnikow na podzespoly kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 No i ogolnie pomysl jest tak bezsensowny ze to szok! Jak mozna w ogole wsadzic tyle glosnikow obok siebie? Po ilosci glosnikow domyslam sie ze masz zestaw 5.1 wiec po pierwsze: - jak ty je tam upchniesz razem z subwooferem? - glosnikow kina domowego po to jest tak duzo zeby staly dookola ciebie! Jakby mialy byc w jednym miejscu to nawe mono by wystarczylo. To ma sprawiac wrazenie ze jestes w centrum akcji czyli np. jak ktos strzeli ci w plecy z lewej strony to ma dzwiek dochodzic z lewego glosnika z tylu a nie z jednej kupki glosnikow zamknietych w metalowym pudle! Sorry ze tak powiem, ale dla mnie takie pomysly to juz nie jest modding ale idiotyzm (nie mowie o tobie ale o pomysle)! Po pierwsze niepraktyczne, po drugie bezsensowne, a po trzecie z czasem i tak ci cos siadzie od tych glosnikow w kompie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 A może mu chodzi o takie głośniki z samochodu ? ;p a nie 5.1 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Warto też chyba wspomnieć o właściwościach rezonansowych blaszanego pudła, które zamordują jakiekolwiek brzmienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 jednym slowem nic dobrego z tego nie wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 on nie powiedział ze ta obudowa od kompa jest metalowa :lol: powiem tak... pod moim biurkiem stał subwofer made in myself... z głosnikiem 25cm.. a może 30 nie pamietam juz.. (pare ich było :D) i jego pole magnetyczne jest na tyle duże że wykrzywiał mi obraz na monitorze.. (już z 2m od monitora).. może napiszesz coś bliżej o tym pomyśle.. mimo że jak ktoś wspomniał, jest idiotyczny.. ale van gogh'a tez uznawali za idote :D... a teraz co... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 pomysł troszke dziwny, ale też mi kiedyś po łbie chodziło, by w panel frontowy budy wsadzic 2 małe głośniki stereo... ale odpadł bo by się z dyskiem gryzł... nie tylko o miejsce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Wiec tak: 1) To nie ma byc 5.1 tylko zwykle stereo ;) 2) Buda ma byc tylko i wylacznie dla zabawy. Jest to pierwszy pomysl który przyszedł mi do głowy. Poprostu nie mam co zrobic ze starą buda ;) 3) Moze i pomysł idiotyczny ale kiedy człowiekowi sie zapowiadają nudne wakacje szuka sposobu jak by tu zrobic cus :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Wiec tak: 1) To nie ma byc 5.1 tylko zwykle stereo ;) 2) Buda ma byc tylko i wylacznie dla zabawy. Jest to pierwszy pomysl który przyszedł mi do głowy. Poprostu nie mam co zrobic ze starą buda ;) 3) Moze i pomysł idiotyczny ale kiedy człowiekowi sie zapowiadają nudne wakacje szuka sposobu jak by tu zrobic cus :> 1480049[/snapback] jak mowisz, ze w wakacje bedziesz sie nudzil, to mozesz przyjechac -> zatrudnie Ciebie do podawania recznikow :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...