kuruś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) Mam taki problem że przykładowo nagram płytkę przez Nero zapis ukończy się powiedzeniem ale potem gdy chcę skopiować nagraną płytkę na hdd to zawsze jakiegoś pliku nie idzie skopiować dlaczego? Edytowane 3 Lutego 2006 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Jaka masz nagrywarke, Na jakich plytach nagrywasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Sprawdzaj płyty od razu po nagraniu w CD-DVD speed. Spróbuj też innej wersji nero/innej płyty. Ja mam już na drugiej wersji nero problem z płytami cd-rw(błedy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrrom Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Jaką wersję Nero zainstalowałeś? Jeżeli 6.0 to daj sobie spokój! Wgraj starszą, pełną wersje Nero z obsługa twojej nagrywarki (Max spid) i wszystko bedzie COOL!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) nagrywarka - LG 48x24x48x HL-DT-ST CD-RW GCE8481B versja nero - 6.6.0.1 a co do płyt to na każdej jednej się tak dzieje Edytowane 3 Czerwca 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zainstaluj nowszą wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrrom Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 nagrywarka - LG 48x24x48x HL-DT-ST CD-RW GCE8481B versja nero - 6.6.0.1 a co do płyt to na każdej jednej się tak dzieje 1479602[/snapback] Do tej nagrywarki wystarczy wersja 5.9 Nero(pełna ) będzie napewno prawidłowo działać! Tymczasem sprubój zaznaczyć w opcjach Nero "zezwalam na pogłebione wypalanie....... (i tu głębokość wypalania! )" Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) gdzie jest ta opcja ?? nigdy się z takim czymś nie spotkałem Edytowane 3 Czerwca 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrrom Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 gdzie jest ta opcja ?? nigdy się z takim czymś nie spotkałem 1479659[/snapback] W opcjach nagrywania : "Zezwalaj na głębokość (i tu cyfry ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 a co powiecie na aktualizację firmware nagrywarki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Możesz spokojnie dokonać rozwiązuje wiele problemów i czasami szybciej nagrywa ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Do tej nagrywarki pasuje chyba nawet firmware od wersji z 52x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) wgrałem najnowsze firmware zobaczymy czy to coś da. Jeszcze zainstaluje najnowsze nero i się okaże czy się opłacało. Edytowane 4 Czerwca 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Odświeżam :wink: Nie wiem czy zauważyliście ale wyszła nowe edycja nero oznaczone numerkiem 7 :wink: testował to już ktoś? Jak się sprawuje, jakie zastrzeżenia. Można je pobrać z tąd. Wersja oficjalna zawiera: Nero Home Nero Scout Nero StartSmart Nero Burning ROM 7 Nero Express 7 Nero WaveEditor 3 Nero SoundTrax 2 Nero Vision 4 Nero Recode 2 Nero ShowTime 2 Nero MediaHome Nero PhotoSnap Nero CoverDesigner Nero Toolkit Nero BackItUp 2 InCD 5 Nero SoundBox Nero ImageDrive Czyli są jakieś nowości w porównaniu z 6 B) to co się rzuca w oczy to rozmiar ponad 100mb a Nero 6 miało ~30mb. Zapraszam do dyskusji. Edytowane 31 Grudnia 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Nowosci, cały pakiet do sciągnięcia w wybranej wersji językowej, nie jak kiedys jezykybierany osobno. Kilkanascie dodatkowych programów. Zmiany w nero? Troszkę wygląd. Sam nero zajmuje około 40MB po instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) @sgj masz jakiś pomysł jak zainstalować samo Nero Burning ROM 7 bez żadnych innych dodatków. Może podczas instalacji idzie wybierać składniki czego nie było w 6 .. Edytowane 31 Grudnia 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 JEst wybór składników przy instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czyli można to wszystko ciach: Nero Home Nero Scout Nero StartSmart Nero Burning ROM 7 Nero Nero Express 7 Nero WaveEditor 3 Nero SoundTrax 2 Nero Vision 4 Nero Recode 2 Nero ShowTime 2 Nero MediaHome Nero PhotoSnap Nero CoverDesigner Nero Toolkit Nero BackItUp 2 InCD 5 Nero SoundBox Nero ImageDrive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Wlasnie wyciachalem to co niepotrzebne,zostawilem tylko InCD,samo Nero 7.0.14 i to na tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreZ Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ja mam taki problem z nero 7, otóż, przy nagrywaniu płyty w wersji 6 był mozliwy wybór szybkości nagrywania płyty, dlaczego w 7 tego nie ma ? Odpaliłem nagrywanie płyty audio, a tu mi zaczęło nagrywać 52x xD Oczywiście wieża tego nie odczytała :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jak nie masz możliwości wyboru prędkości nagrywania? Może jakąś felerną płytkę miałeś wsadzoną sprawdzałeś na innej? A ja mam takie pytanie jak usunąć to Nero Scout z mojego komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{3D6BE802-FC0D-4595-A304-E611F97089DC} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 A te foldery co w tym są gdzie one są zapisane na dysku? to kolekcje, muzyka .. też tak ciężko się u ciebie przegląda to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 TE foldery nie istnieja, to jest taka baza danych podczepiona pod explorera indeksująca pliki znajdujące się na dysku. I tez chodzi mułowato troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revol Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Witam To moze ja opisze swoj problem z Nero. Po nagraniu plyty poprawnie, wyskakuje komunikat:"błąd niedopelnienia bufera unikniety 5* razy" *liczba jest przykladowa czasami jest 1, 20, 3 Co z tym? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Mam problem. Zawsze jak oglądam film z CD to wyciszam cdrom za pomocą DriveSpeed ale jak robie to za pomocą DriveSpeed z Nero 7 to w ogóle nie chce mi płytka startować. Dopiero jak wyłączę DriveSpeed to płytka odpala w trybie cichym tak jak chce. Dlaczego nie działa jak mam włączony program :?: Też tak macie :?: @sgj Ten wpis do rejestru dodaj na forum jako spojler bo się rozjeżdża. Edytowane 3 Lutego 2006 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Co się rozjezdza? W 1280 wszystko dobrze :) Sprawdz drive speeda z innej wersji nero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) tzn. mam się cofnąć do 6.X Na wersji 6.X działało bezproblemowo. Edytowane 3 Lutego 2006 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam To moze ja opisze swoj problem z Nero. Po nagraniu plyty poprawnie, wyskakuje komunikat:"błąd niedopelnienia bufera unikniety 5* razy" *liczba jest przykladowa czasami jest 1, 20, 3 Co z tym? Pozdrawiam Niedopelnienie bufora (ang. buffer underrun) bylo problemem na starych nagrywarkach. Generalnie chodzi o to, ze nagrywarka musi dostawac staly strumien danych zeby zapisac plyte jak trzeba. Gdy nie bylo technologii chroniacych przed skutkami naglego przerwania strumienia danych, plyta szla do kosza. Potem pojawila sie technologia, dzieki ktorej nagrywarka byla w stanie odnalezc miejsce, w ktorym przerwala zapis i kontynuowac od tego miejsca. Rozni producenci roznie to nazywaja, ale sens jest ten sam. Taki komunikat oznacza, ze wystapilo wlasnie takie przerwanie strumienia danych. Najczesciej przyczyna jest nadmierne obciazenie dysku i/lub pamieci RAM. Generalnie nie ma sie czym przejmowac, ale jak Cie to martwi to zobacz, czy masz wlaczone DMA na kanale, na ktorym jest nagrywarka ( w Mendzerze Urzadzen). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Dzisiaj mam trochę czasu więc sprawdziłem Drive Speeda w starszej wersji tzn. tej z Nero 6 co miałem wcześniej. Okazało się że wsio działa jak należy .. I co dalej .. dlaczego Drive Speeda z Nero 7 nie działa tak jak powinien, pomyślałem że może to starsze Nero 6 pozostawiło jakieś wpisu w rejestrze więc przeczyściłem, usunąłem wszystkie katalogi z nero które znalazłem na dysku i na czysto zainstalowałem nero 7. I co, i nic dalej to samo :mur: Może ktoś sprawdzić czy u Was też tak się dzieje? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...