Slayer Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 UK Gossip shows XBOX 2 Specs "Here we go again. According to some rather paranoid sources, here's what developers in the UK have been told to work towards by Microsoft 18:33 Following an intense round of rumour in the past 24 hours, a set of specs has emerged which apparently relates to Xbox 2. Sources have leaked the figures, but have made clear that this is not a look at final hardware, but merely a guideline to certain developers - such as Rare and Lionhead - for the construction of their next-generation Xbox games. Read more... According to sources, Xbox 2 games about to go into development are looking at the following specs as a guide: 2.8Ghz Pentium 4 central processor 512MB of RAM NV30 graphics chip . "People are very edgy about this due to some serious NDAs [Non-Disclosure Agreements - Ed]," said one insider under conditions of strict anonymity. "But you have to understand that this is simply Microsoft getting ready for the next round of development. These specs are pretty widely known in the development community right now." It's worth noting that nVidia's NV30 chip will be seriously under-powered come 2004; the chip releases later this year. But the mere fact the chip is made by nVidia throws up yet more questions; nVidia, following a legal spat with Microsoft earlier this year about earnings and sales projections, is now widely tipped to be out of the running to supply Xbox 2's GPU. Both these points clearly show that these specs are merely telling developers to work at a far higher end than current Xbox hardware allows. Even for the dev kits, these are not final specs by any means. The news emerges as those close to Rare, Lionhead and Microsoft confirm that preliminary rounds of talks regarding Xbox have already got under way in the UK. So there you go. Xbox 2 games will run faster and look prettier than Xbox games. That's entertainment. Source: Patrick Garrat, computerandvideogames.com tekst z www.m3dzone.com 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 O ja pie***le, nawet nie jestem wstanie sobie wyobrazić jak będą wyglądały giery, w porównaniu do tych z pierwszego klocka, bo specyfikacja zabija jak na konsole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Ludzie bedo się bić w kolejkach po niego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 a wypuszcza nv35 - i co nowa konsole beda wtedy robic hmnmm do peceta poprostu sobie wlozysz nowa karte wiecej ramu i jusz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 hmm... ale i tak sony ze swoim PSX3 pokona x-pudło 2 (chyba) tak jak była sytuacja z x-box'em vs psx2 i co... x-box mimo że miła kąsolka zprzedaje się mizernie ponieważ ma słabsze gierki a jak wiadomo jeżeli konsolka ma słabe gierki to nie ma prawa bytu w dzisiejszych czasach. Nie no chociaż na x-box'a DoA3 i Halo są rulezzzzzzz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Ludzie bedo się bić w kolejkach po niego...:D ale chyba nie w Polsce ;) ciekawe jak beda wygladaly gierki na czyms takim(grafa) ciekawe jakie wogule beda gierki jak beda to jakies g**** to znowu x-box zostanie w tyle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 E tam, dla mnie taka sama porazka jak Xbox 1. Dla glupich amerykanow i tyle. Zanim on wyjdzie to NV30 bedzie juz mial kazdy uzytkownik PC, a na rynek bedzie wchodizc nastepna generacja. Nie mowiac o slabiutkim pentium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 O ja pie***le, nawet nie jestem wstanie sobie wyobrazić jak będą wyglądały giery, w porównaniu do tych z pierwszego klocka, bo specyfikacja zabija jak na konsole Ja tam nie wiem ale chodzą dziwne plotki że PS3 Sony ma być 200x, szybsze od PS2, 16 procesorów on chip i takie tam;) Ciekawe co z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Jeżeli myślicie że po włożeniu do kompa nv30 i zaje**ście szybkiego proca + 2gb ramu, i gry będą lepiej chodzić niż na klocku 2, to się mylicie, proponuje zapoznać się z takimi tytułami jak DOA3, HALO, PROJECT GOTHAM, itp. i ruszyć wyobraźnią co będzie na klocku2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 aplikacje na konsole są bardzo dobrze zoptymalizowane ze wglądu na to że będą chodzić wszędzie na takim samym sprzęcie. Dlatego nawet na słabszym procku grafie będzie na płynniejsza i ładniejsza grafika. W konstrukcji Pcetów nie da sie tego zrobić gdyż gierka chodziła by dobrze na jednym rodzaju sprzętu a na innym mogła by być całkowita klapa, robione są wiec tak aby działały wolniej ale na każdej konfiguracji (co i tak nie zawsze sie udaje :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 yasin na xbox2 nie bedzie nawet 1/10 tych gier ktore beda na PC. Po co mam to kupowac, jak praktycznie zadnego wyboru nie mam w grach. Wole PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 ale są gierki których nigdy nie będzie na PC a dla których warto koopić konsole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 eeeeeeeee tammmmm jednak wole pc..... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 można mieć jedno i drugie ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 I nic nie jesc ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 hmm no fakt to lekki problem :) ale gdybym wygrał w totka :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 ale są gierki których nigdy nie będzie na PC a dla których warto koopić konsole No tak ale dobrych gier na konsole nie jest zbyt duzo, imho wielokrotnie mniej niz na PC, a moze ja jestem wymagajacy...coz konsole to inny typ gier...i styl ich robienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Ale nie bierzecie pod uwagę jednej rzeczy, że gry na konsole mają niesamowitą dawkę miodu, ja mam teraz full wypas gier na pc, każdą jaką tylko chcę to mam, sprzęcik wyje**ny w kosmos ( no może trochę przesadziłem, ale nie narzekam :) ) i co z tego jeżeli gram w 3, może 4 tytuły, te gry na konsoli to są tytuły przy których można spędzić 100, 200 a nawet 300 godzin, pamiętam jak męczyłem FF7 na playaku pierwszym, miałem wygrane kilkaset godzin, zdobyłem wszystko co można było zdobyć, i jeszcze mi się nie znudziła, aktualnie nie mam żadnej konsoli :( (studia i takie tam) ale jak tylko będę mógł to zaopatrzę się w porządny sprzęt do giercowania jakim jest konsola, widziałem u qmpli na klocku i pes dwójce kilka gierek, pograłem trochę i powiem jedno, mało która gra na piecyku jest wstanie mnie przyciągnąć z taką siłą, a grałem w niejedną, polecam obczajenie kilku gierek na konsoli, a zrozumiecie o czym piszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Mnie tam konsole nigdy nie pociągały :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 jedno co mi najbardziej brakuje po przejściu na kompa to te piękne pady zaczynam powoli żałować że sprzedałem psx'a :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 jedno co mi najbardziej brakuje po przejściu na kompa to te piękne pady zaczynam powoli żałować że sprzedałem psx'a :( Do PCeta można podłączyć również pady od PSXa, tylko z użyciem przelotki. Gry na konsolki są fajne, zwłaszcza na PS2 (mordobicia), ale nie ma na nie wielu gier, które są na PCeta. Najlepeij jest mieć zarówno konsole jak i PC, ale w Polsce jest to rzadkością. Jeżeli trzeba wybierać pomiędzy gierkami na PC i konsole, to chyba wolę kompa. Co do gier na PC, to producenci wcale nie robią gierek z wysokimi wymagaganiam, żeby chodziły na każdym sprzęcie, tylko dlatego, że im się nie chce męczyć. Inna sprawa - gierki na kosolach chodzą w niższych rozdzielczościach i maja okrojone detale w stosunku do PCetowych. Jak się producenci postarają, to gry chodzą ok. Jako przykład mogę podac dwie gierki, które wygladają prawie tak samo - War Gods i Mortal Kombat 3 - ta pierwsza chodziła w 1024/768 na P120 bez problemu, a ta była jak pokaz slajdów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Do PCeta można podłączyć również pady od PSXa, tylko z użyciem przelotki. która kosztuje o ile dobrze pamiętam koło 100 zł :cry: Dokładam do tego jescze 100 i mam całą konsole więc sie troszke to nie opłaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 konsole sa spoko ps2 , x-box , gc , a gry rynek gier pecetowych zdechnie do 2005 bedo robily gry slabe firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 rynek gier pecetowych zdechnie ? mial to juz robic dawno. A tu tylko nowosci, ciagle nowe pomysly. Pc nie upadnie. To nie Amiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 juz zaczyna padac np. halo tylko na x-box-a a mial byc na pc , sierra wydawala tylko gry na pc a teraz wkroczyla na polepko konsol , tworca B&W twozy juz tylko na konsole , a quake 4 moze byc tylko na x-box-a jeszcze nie potwierdzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 rynek gier pecetowych zdechnie ? mial to juz robic dawno. A tu tylko nowosci, ciagle nowe pomysly. Pc nie upadnie. To nie Amiga. Rynek gier PC zmniejsza sie coraz bardziej i to jest fakt, wystarczy zobaczyc co dzieje sie na targach gier. Nowosci sa zawsze :) ale nowe pomysly? hmmm tych jak na lekarstwo imo...A Amiga robi dalej komputery, ostatnio pare nowych modeli sie pojawilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...