leer Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 witam mam pytanie, jakis miesiac temu oddalem karte na gwarancji, i juz prawie miesiac mija, a sie dowiaduje ze jako ze karta poszla do producenta, to okres czekania na naprawe/wymiane moze trwac nawet do 90 dni ... i ze ponoc tak jest od wejscia do Unii... jako alternatywe mam doplate do wybranej przez siebie karty (wartosc mojej uszkodzonej - R9800SE AiW oszacowana na ok. 750 pln - jako ze wartosc rynkowa zmalala.. a zaplacilem swego czasu 1240 pln) oczywiscie karta na gwarancji jeszcze 1,5 roku czy ktos moze wie cos na ten temat? bo szczerze mowiac... do 90 dni to troche dlugo :/ ale chyba moge dostac zastepcza (nie wiem jeszcze jaka) na ten czas... ktos wie gdzie znalezc ten zapis o tych 90 dniach? myslalem ze jak mi pisze termin realizacji gwarancji 14-28 dni, to jak nie dostane do tego czasu nie gorszej karty to dostane zwrot kasy, albo wybiore sobie inna w tej cenie co zaplacilem... thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zajrzyj tu http://www.konsument.net4.pl/rzecznik.htm to da Ci trochę informacji gdzie szukać pomocy dalej. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nEwbiesz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 byl juz taki przypadek na forum i byl roztrzasany na 10000 sposobow :) jezeli zaplaciles za karte 1240 zl to musza ci dac karte albo identyczna ktora kupiles albo karte o wartosci 1240 zl - tak jest w przepisach i nie daj sie nabrac na jakas karte za 750 zl - bo jak juz podpiszesz bedzie po klockach. Mozesz jeszcze zarzadac zwrotu gotowki (oczywiscie 1240zl). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leer Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 czytalem ten wątek, tylko tu mi powiedzieli, owszem ze dostane... tylko ze skoro poszla do producenta moze to potrwac do 90 dni :/ no i wizja czekania mnie troche zniecheca... bo już minał miesiac :/ i szukam sposobu co by to wszystko przyspieszyc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...