pakuu16 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Mam problem! zakupilem na allegro wyswietlacz lcd i okazalo sie ze nie jest on chyba na sterowniku HD :sad: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52666223 wyświetlacz z tylu ma dane: RICOH T7931A H0127123 9145H JAPAN szukalem juz 2 dni i dalej nie wiem jak go podlaczyc czy da sie go wogóle podłączyc na LTP?? prosze o pomoc, schemat, cokolwiek. gg:3232678<niewidoczny> lub pakuu1@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (...) H0127123 (...) Jeżeli to jest kontroler to chyba nieciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakuu16 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 no nie wiem czy to jest kontroler :unsure: z tylu sa dane ktore podalem ale nic nie da sie z tym zrobic?? bo ja nie wiem nawet jak to przylutowac<lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalar13 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Wszystkich posiadaczy wyświetlaczy LCD zapraszam na nowe forum poświęcone tylko tym tematom www.forum.lcd.prv.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakuu16 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 niestety nie udalo mi sie nnigdzie znalesc tego schematu....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 no to jest to pewnien problem. jak chcesz to mozesz ryzykowac i podpiac go. ale jezeli ma on odwrotnie wyprowadzone zasilanie to duza szansa ze nieprzezyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakuu16 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 no to jest to pewnien problem. jak chcesz to mozesz ryzykowac i podpiac go. ale jezeli ma on odwrotnie wyprowadzone zasilanie to duza szansa ze nieprzezyje. 1482055[/snapback] No ale czy spali sie tylko wyswietlaczy?? czy w kompie tez moze cos walnac?? czy mozesz podac mi schemat jak go podlaczyc kolorami do kabla od drukarki bo wszystkie schematy jakie posiadam nie pokazuja jak podlaczyc orginalny kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 musisz rozkrecic wtyczke i zobaczyc ktory kabel gdzie jest przylutwany. na topytanie nikt ci nie odpowie bonikt nie wie jak kable sa u ciebie przylutowane. chyba w przypadku zlego przylutowania pali sie tylko wyswietlacz. <_< wszystkie potrzebne informacje znajdziesz tu B) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...dpost&p=1470311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakuu16 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 a mam jeszcze jedno pytanko! czy taki wyswietlacz http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53258037 normalnie podlacze wedlug zamieszczonego wyzej schematu?? czy z tym tez moga byc jakies trudnosci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 napisane w opisie ze kontroler to HD44780. wiec nie powinnobyc zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...