Skocz do zawartości
Male Jol

Grzanie Się Karty Graf Nvidia Geforce Ti 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z kartą graficzną nVidia Geforce Ti 4200. Mianowicie jak włączam komputer, pojawiają się różne kropki, kolory się psują itp. Następuje restart i komp się nie chce włączyć.

Chłodzenie mam dość dobre. Zasilacz z 12 cm wiatrakiem, wiatrak wysysający gorące powietrze z kompa, oraz wiatrak wysysający gorące powietrze z pod karty graficznej.

Jednak pasy znikają jak troche poruszam kartą i otworze obudowę. Wtedy jest ok. Domniemywam, że jest coś z chłodzeniem, bo do kart graf. wkręcony jest wiatraczek, a nie cooler.

Proszę mi doradzić, jaki cooler kupić do tej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeżeli problem stwarza brak chłodzenia, to na pewno nie jest winna mała wydajność wentylatorka!

Jeśli działa, to nawet w pokoju z 30st upału i w obudowie bez przewiewu, karta nie ma szans się tak nagrzać zaraz po włączeniu kompa, żeby sypać krzaki!

pasy znikają jak troche poruszam kartą i otworze obudowę. Wtedy jest ok

może być tak, że zacina się wiatrak i jak "poruszasz" kartą, to zaczyna się kręcić, dlatego problem znika, ale myślę, że to byś zauważył, więc...

Coś nie styka (może AGP, może jakiś element na karcie, itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może przegrzałeś pamięci? W 3Ti miałem tką sytuację gdy zbyt podkręciłem pamięci i się przegrzały. Póżniej miałem to nawet na normalnych zegarach. Jeżeli to co mówię jest prawdą to lepiej goń tą kartę jak najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...