lukasp Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Pobiłem swoj osobisty rekord tym razem procesor jest podkrecony o 1000mhz na 1.8V i oczywiscie stock cooler aluminiowy Buda dobrze wentylowana <lol> To teraz kolej na pobicie mojego :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 To ja wymiekam niestety :( jak dałem na swojej płycie (asus p4c800 delux) napiecei wyzsze nz maxymalne na stockowym biosie (wgrałem najnowszy) to mi padł bios :/ wsadzenie nowej kosci ( ! ) pomogło, stara nic nie mowiła nawet po wizycie na programatorze, zero reakcji. Teraz boje sie dac wiecej niz 1,6 V ............ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 To teraz kolej na pobicie mojego :wink: 1594705[/snapback] a czym go chłodzisz :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 a czym go chłodzisz :> 1594772[/snapback] No własnie :> bo ja tez boxowką ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 te procki wam wyparuja:) przejdzie wam chociaz SuperPi jakies?? czy tylko screena robicie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 SuperPI przechodzi na 3510MHz a max to 3601 wczesniej mialem nie stabilne 3510 a teraz juz jest stabilne...Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 jakie SuperPI?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 16M 15:33 1M 43sec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) a czym go chłodzisz :> Niczym szczegolnym, w czasie tej mordegi byl zalozony XP-120 + TT Thunderblade puszczony na max, czyli 2000rpm +coolermaster 120 na ramie + radiatory na mosfetach + 2 x coler master 120 w budzie :) te procki wam wyparuja:) przejdzie wam chociaz SuperPi jakies?? czy tylko screena robicie?? No u mnie przechodzi 16M, link do zrzutu masz w podpisie :) Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez lukasp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) ciekawe czy zrobilbys tyle samo na takim chlodzeniu jakie ja mam czyli BOX !! ten xp120 to rzeczywiscie nic szczegolnego...tylko jeden z najwydajnieszych radiatorow :P jesli chodzi o AC Zeby zrobic ten rekord kolega trzymal mi wiatrak pokojowy ten to ma CFM dopiero :P Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez Nicko13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 to moj sie chyba odpala o 3mhz wyzej, prawde mowiac nawet ne wiem czy nie dal by rady wyzej w cinebench mam 66.6s a ty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weteran Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Podkręciłem P4 2,4 do 3,3. Chodzi na napięciu 1,675(ustawione w biose, CPU-Z pokazuje 1,648). Patrząc na wasze wyniki to nie jest to zbyt rewelacyjnie ale mam zamiar jeszcze troszkę podciągnąć jak zmienię chłodzenie. Teraz mam w stresie nawet 68 stopni, a w idle spada do 38-40. Martwi mnie natomiast inna sprawa. FSB mam 275MHz a co za tym idzie Bus Speed wynosi 1100MHz (płyta Abit IS7-E). Czy coś mogę w ten sposób uszkodzić ? AGP i PCI chodzą na 66/33. Pamięci działają na 220 (5:4) (pamięci są na 250MHz). Na płycie mogą działać Prescoty to do prawie 4 GHz powinna pójść. Zresztą producent przewidział FSB do nawet 412 to chyba wiedział co robi i płyta z taką prędkością powinna pracować. Czy dobrze myślę ? A może jednak na coś na płycie zwrócić uwagę żeby nie trzeba było kupować nowej :) ? Zależy mi na stałym pracowaniu na wysokich parametrach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 ja mam celdka d na lipnym asrocku ;/ fsb na 158 i ok 3,00 ghz (przy 166 jest niestabilny a przy 170 nie wlacza sie). ramy pomimo ze maja 400 mhz, chodza n 266 ;/ - ja to mam pecha ;/ :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Słuchajcie jestem zielony w procach Intela i proszę o radę. Jakie maksymalnie bezpieczne napięcie można dać na Northwood'a 2.4 GHz (18x133)? Chłodzony będzie Freezerem 64 ( na razie jedzie na box'ie). I jakiej temperatury nie powinien przekraczać ten procek w stresie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Ja powiem tak :) Według eksperta to nie powinno sie przekraczać 1.85 :) Ja już dawałem nawet 1.9 i żyje :) A 1.85 używałem tylko do marków :]] A temp?? U mnie nie przekracza 55 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 U mnie nie przekracza 55 stopni 1708577[/snapback] U znajomej było juz 68 (na boxie), otworzyłem obudowe i wszystko stało się jasne - dwuletni kurz :shock: zalegał gdzie tylko się dało. Po odkurzeniu max 59 (@2700MHz). W obudowie raczej piekarnik, gdyż jedynymi wentylatorami są te na procku, grafie i w zasilce :) Idę niedługo zamontować jej dodatkowy wentyl wyciągający, to przy okazji troche się pobawie tym procem, dlatego też pytałem o te napięcia i temperatury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Mojego procka i mobo ma juz fanfantulipan :) wiec ode mnie nie bedzie juz nowych wyniczkow na tym sprzecie :P ale za to będą na innym :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 no to i ja sie pochwale :P hehe ... ale wszytsko macie na tej >>>STRONIE<<<stronie aa reszte w podpisie :) tylko ten wynik jest nie stabilny .. stabilnie jest jush na 3,35 :) wiedz nie najgorzej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 witam mam problem. mianowicie dziś zmieniłem pamięci i zabrałem sie za podkręcanie. ustawiłem tak: fsb 250 napięcie proca 1.6v pamięci 2.8. timingi 2,5 3 3 5 komputer się włacza wszystko chodzi ale nie mam możliwości przejścia prime95 juz przypierwszym teście wyskakuje błąd: FATAL ERROR: Rounding was 0.499999642, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. gdzie mogłem zrobić błąd. spróbowałem i dałem napięcie na proca 1.65 ale to też nic nie dało. dodam tez że bez żadnego podkręcianie nie ma żadnego problemu prime może chodzić bardzo długo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 moze pamiec siada? daj nizszy dzilnik....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 nie wydaje mi się ze to pamięć bo one są na tccd, a jak każdy wie te kości potrafią bardzo duzo. Dimek tez je podkrecił na 250 i z takimi samymi timingami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 napiecie na pamiatki daj 2.7v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 napięci na pamieci dałem 2.7v timingi ustawiłem 2.5 3 3 6 i dalej to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 nie wydaje mi się ze to pamięć bo one są na tccd, a jak każdy wie te kości potrafią bardzo duzo. 1732797[/snapback] mam nadzieje ze wiesz ze takie porownanie to sobie mozna. Popatrz na pamiecimardoka. nie jesden z 2x256 bh-5 chciałby zrobic cos takiego przy "takich samych timingach". Daj nizszy dzielnik i powedz co wtedy :] jezeli dalej to samo to ciekwe. Ana ile szedł proc przed zmiana pamieci? (Jaik OT zaraz wadnie m(i)odzio i zrobi z nami porzadek, ale coz.....) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 tak wiec dzielnik 5:4 250proc 200pamięci nic nie daje dalej to samo. przed zmianą pamięci nie podkręcałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Witam mi udało się podkręcić 2,4c800 HT na asusiep4p800 do 3,2 1066 FSB przy napięciu 1,6 ,pamieci Infineon dual 400 dzielnik 5:4 2,5 3 3 7 -2,7v a temperatura CPU to około 30 stopni (troszkę malo -mam gigabyte 3d cooler).Wszystko stabilnie...właśnie i tu jest problem bo mosfety gołe.Kręcić dalej czy zapodać radiatorki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Radiatorki sie przydadzą i zadbaj o przewiew w budzie !Moja poprzednia mobo miala radiatorki w standardzie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Radiatorki sie przydadzą i zadbaj o przewiew w budzie !Moja poprzednia mobo miala radiatorki w standardzie :-) zgadzam sie, a ja dam cos od siebie: mam zrobiłem scrteen z 3700, ale chyba sie nie zapisał :| juzmi sie nie chce robić, ale moze kiedys. ofcourse boxowka chłodzi, radiator na lustro, proc na lustro, as5. wynik zrobiłem skorzystajac z okazji, ze mi dfi padła i nie miałem co robic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Radiatorki sie przydadzą i zadbaj o przewiew w budzie !Moja poprzednia mobo miala radiatorki w standardzie :-)Przewiew mam taki że muszę budę odwracać bo mi w nogi wieje B) btw wczoraj sprawdziłem mosfety "paluchem" i oprócz tego że wsadziłem go w turbinkę z coolera to są letnie.Dziwna sprawa bo cały komp jest dużo chłodniejszy na P4 niż na celeronie D 2,66 a do tego napięcia są dużo bardziej stabilne :blink: .W weekend podkręcę dalej i zobaczymy ale już mi sie podoba to p4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) Dobra to może i jeszcze ja się dorzucę Wynik nie jest jakiś ekstremalny ale za to przeszedł 16M Nic więcej już nie mogłem z niego pocisnąć (nie chciałem przekraczać 1,75V) Wszystko to co w opisie (pamięci 4:5 bo totalnie odpadają powyżej 260...) http://img480.imageshack.us/my.php?image=piocnonht7if.jpg Edytowane 11 Stycznia 2006 przez Bartek-83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...