Skocz do zawartości
Nicko13

Northwood Hardcore O/c

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra to może i jeszcze ja się dorzucę

Wynik nie jest jakiś ekstremalny ale za to przeszedł 16M

Nic więcej już nie mogłem z niego pocisnąć (nie chciałem przekraczać 1,75V)

Wszystko to co w opisie (pamięci 4:5 bo totalnie odpadają powyżej 260...)

http://img480.imageshack.us/my.php?image=piocnonht7if.jpg

Hmmmmm, tylko ze Ty masz freezera 4, zrob to na BOXsie, to pogadamy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maniak GeForce FX

hahaha jestem lepszy ja na swoim P4 2,8ghz bez HT <_< nortwood standardowy cooler intela :)

przy temp pokoju 6'C (otwarte okta przeciąg a na dworzy -5'C :lol: )

Temp. proca nie przekraczała 40'C :lol2:

2,8Ghz na 3,88Ghz :razz:

:rolleyes:

a everest wskazuje maks dla tego proca 4Ghz więc byłem blisko maksa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha jestem lepszy ja na swoim P4 2,8ghz bez HT <_< nortwood standardowy cooler intela :)

przy temp pokoju 6'C (otwarte okta przeciąg a na dworzy -5'C :lol: )

Temp. proca nie przekraczała 40'C :lol2:

2,8Ghz na 3,88Ghz :razz:

:rolleyes:

a everest wskazuje maks dla tego proca 4Ghz więc byłem blisko maksa :wink:

daj screen chociaz :P

btw to byly northwoody 2,8? myslałem ze to tylko prescotty :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja swojego P4 na BOXsie stabinie podkręciłem na 3.08GHz. Jak były te 30 stpnowe mrozy to s pokoju miałem coś około 9stopni to bez problemu chdził na 3.2GHz. Poczekam na jakieś solidne mrozy i pojde pokręcić na pole ciekawe ile wycisne.....?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyczyną moich problemów było to że coś się skaszaniło i pci miałem 100 :lol2: i przez to grafika wysiadała a nagrywanie cd muliło całego kompa tak że nawet wskaźnik skakał na ekranie :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA też się pochwalę chociaż mój wynik nie jest aż tak imponujący to z mojego preszczocika wyciągnołem 3.4 GHz

Moja płytka to p4rd1-mx od ASUSA. Nie odkryłem jeszcze gdzie sie zmienia napięcie na procku ale prądożerny to on nie jest ;D

Nad prockiem czuwa Pan BIG TYPHOON i mam około 33 stopni na procku

OTO ZRZUT

post-12229-1142015174_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też postanowaiłem podkręcic swojego P4, ale mam kiepawe pamięci i to dotego 266mhz....szkoda gadać no ale dobra, superpi 8M przechodzi na fsb 153 (153x19)=2917 mhz dodam że w pamiątkach nie zmieniałem timingów, max. co prubowałem to fsb 158x19= co dało ponad 3ghz na takich ustawieniach wstaje ale w superpi sie wysypuje już :sad: ehh.. kupie lepsze pamiątki to coś wiecej ukręce może

p.s może by wstał na 3,2 ghz ale było by nie stabilne, aha i na 2,9 temperaturka nieznacznie podskoczyła może 2*C :D

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzicie to i nie grzmicie :mur: Gdzie są moderzy gdy ich człowiek potrzebuje... Ale piękny długi OT... I dział trochę nie ten sam, bo po za postem z wynikiem berkuta nie widzę tutaj nic ekstremalnego... Może ktoś by to przeniósł?

Edytowane przez KvaNfield

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzicie to i nie grzmicie :mur: Gdzie są moderzy gdy ich człowiek potrzebuje... Ale piękny długi OT... I dział trochę nie ten sam, bo po za postem z wynikiem berkuta nie widzę tutaj nic ekstremalnego... Może ktoś by to przeniósł?

bez przesady, w kazdym "wiekszym" temacie jest "taki" ot i nie ma sensu sie tego pozbywac, walczymy z tematami typu jak podkrecic, bo to przegiecie paly, ale nie popadajmy w paranoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...