Skocz do zawartości
HQ12

Monitor LCD 15"

Rekomendowane odpowiedzi

siemka

chcilbym sobie zmienic sobie monitorek na lcd bo niemoge juz tego dluzej wytrzymac .... moj philips 107T20 strzela tak swiatlem ze no coz po dwuch godzinach jestem praktycznie slepy w tym momnencie moje oczy sa w oplakanym stanie i tu pojawia sie pytanie JAKI mam kupic monitorek ?? bede na nim duzo grac i ogladac filmy(zwyczajnie niechce mi sie latac codzienie z pokoju do pokoju) jakosc czcionek musi byc rowniez nienaganna hmmm jak tak sobie mysle to powinienem kupic bez zastanowienia jakiegos eizo ale :P niebardzo mnie nan stac mam jakies 2.5k jak narazie najbardziej zadziwil mnie soniak reakcja matrycy 10 - 20 !!! no ladnie ladnie ale kazdy wie ze w pranu moze sie okazac iz niewyglada to tak rozowo albo jego wady przycmiewaja te zalete wiec zwracam sie z prosba do was o pomoc w dokonanu wyboru......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego ja u mnie w configu. Czas rakcji 25 ms jasność 300 cd kontrast 450:1.

I nie słuchaj plotek jakoby lcd nie nadaje się do gierek. To było dawno i nie prawda. Ja tam żadnych problemów z DivXami nie miałem. W 2 FPP w jakie grałem (RTCW i MoH AA) też nie.W Linuxie i Win XP (<-- a fuj!) jest fajna opcja dla LCD wygładzania czcionek (clear type), na moim monitorku fajnie to wyglada (ma duży kontrast)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj sobie jakieś testy, na tomshardware jest fajny artykuł o LCD wybierzesz sobie napewno jakiś który ma parametry i cene odpowiadającą tobie. To że LCD nie nadaje sie do gierek i oglądania filmów mozna włożyc mmiedzy bajki, w lcd o czsie ponizej 35ms nie dostrzezesz róznicy w ww czynnosciach w porownaniu do crt, ja mam lcd o takim własnie czasie i moge potwierdzic ze nie ma zadnych problemow ze smuzeniem. Jezeli chodzi o komfort pracy i zdrowie no to lcd jest bezkonkurencyjny, czcionki są bardzo wyraźne - czsami nawet niektórym osobom moze to przeszkadzac wtedy włączyć można wygładzanie clear type - polecam kupic LCD i nie wierzyc malkontentom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...