nrl Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) w tych miejscach trafia mi zawsze kamieniem. tylko chyba jeden raz trafił w bossa a gram juz ze 2h. gdzie mam stac zeby mi trafial dobrze :) moze zle łapie te kamienie :? Edytowane 12 Września 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 normalnie liftem - ja tam stawałem zaraz przed gościem i żeby nie musiec celować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 normalnie liftem - ja tam stawałem zaraz przed gościem i żeby nie musiec celować :P 1645220[/snapback] możesz mi pokazać na tym screenie co podałem gdzie :) (przecież jak sie stoi blisko bossa to odrzuca falą). Lub sam zrobić screene jak to robisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 znalazłem łatwiejszy sposób: To hit the boss, target it, and wait until it hurls a black energy ball toward you. Hit the energy ball with a Surge wave to knock it back. The boss will catch it and knock the ball back, surge it back its way. Once again the energy will be knocked back at Gideon, surge it back one more time and the boss will be stunned and yellow rocks will fall around it. Target and pick up one or all of the rocks with Lift or Multi-Lift and toss them at the boss. Rinse and repeat this method until the boss is taken out. Zwykłym surgem bez celowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 no i przeszedłem :D jak dla mnie gra super, muzyka powala nie słyszałem jeszcze w żadnej grze tak dobrze dobranej muzy ścieżki dźwiękowej!!!! historyjka też niczego sobie aż nie mogę się doczekać następnych części :D jedna z najlepszych gier w jakie grałem (grafa to nie wszystko). polecam wszystkim mało jest teraz takich gier które reprezentują z sobą coś ponad grafą i fizyką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 no i przeszedłem :D jak dla mnie gra super, muzyka powala nie słyszałem jeszcze w żadnej grze tak dobrze dobranej muzy ścieżki dźwiękowej!!!! historyjka też niczego sobie aż nie mogę się doczekać następnych części :D jedna z najlepszych gier w jakie grałem (grafa to nie wszystko). polecam wszystkim mało jest teraz takich gier które reprezentują z sobą coś ponad grafą i fizyką. 1645719[/snapback] ze wszystkim sie zgadzam .. muza tez jest dobra .. ale w final fantasy z kazdej serii lepsza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 w ff nie grałem i nie zamierzam!!! dla mnie dno jakich mało, ale to wszystko zależy od gustu :) więc jak na razie w moim rankingu muza w AR rządzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 A co ma FF do AR? FF to czysty jap-RPG - je się albo kocha (właśnie zabeiram się do oglądania Advent Children :P) albo nienawidzi ... Dla mnie FF7 to najlepsz giera ever. Jedyne co mnie bolało w Advent Rising to filmiki - zrobione na enginie XBoxowym, mogli się wysilić i zrobić je od nowa, albo w real time ... a tak to wyłażą piksele i rwie animka lol .... No i brakuje jakichś fajnych tauntów - aż się prosi o to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Tego pana ze skrzydełkami mozna łatwo unieruchomić. W momencie, gdy rzuca w ciebie kulą energii odbij ją za pomocą surge - i tak 3 razy. Wtedy on spada i leży nieruchomo dłuzszą chwilę, co ułatwia wykończenie go. Pamiętaj, że surge działa na niewielką odległość, więc musisz poczekać aż kula się do ciebie zblizy, poza tym pierwszą kulę mozna odbić dopiero, gdy "przeskoczy" (nie wiem jak to nazwać taraz na szybko) - na moment zniknie i pojawi się ponownie nieco mniejsza. Fajne rady daję innym, a sam nie mogę tego faceta(? -a moze to ona?) przejść - nie wychodzi mi lift. Nie mogę wycelować, w ogóle nie potrafię uruchomić tej mocy. Jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Tego pana ze skrzydełkami mozna łatwo unieruchomić. W momencie, gdy rzuca w ciebie kulą energii odbij ją za pomocą surge - i tak 3 razy. Wtedy on spada i leży nieruchomo dłuzszą chwilę, co ułatwia wykończenie go. Pamiętaj, że surge działa na niewielką odległość, więc musisz poczekać aż kula się do ciebie zblizy, poza tym pierwszą kulę mozna odbić dopiero, gdy "przeskoczy" (nie wiem jak to nazwać taraz na szybko) - na moment zniknie i pojawi się ponownie nieco mniejsza. Fajne rady daję innym, a sam nie mogę tego faceta(? -a moze to ona?) przejść - nie wychodzi mi lift. Nie mogę wycelować, w ogóle nie potrafię uruchomić tej mocy. Jakieś rady? 1647472[/snapback] było na pierwszej stronie :) musisz przybindowac sobe lift na prawy albo lewy przycisk (3 na klawie i potem wybierasz na ktory przycisk wciskajac go) wheel up i wheel down to namierzanie przeciwników jak namieszysz to wciskasz i przytrzymujesz przycisk lift i juz .. ;] jak go napakujesz mocniej to dostaniesz multilift ... wtedy wciskasz 1 albo 2 w zaleznosci czy na lewy czy prawy przycisk myszy zbindowales wtedy lift zmienia kolor na czarny i po podniesieniu jednego podnosi jeszcze kolesi w jego otoczeniu ;] 1643178[/snapback] te twoje recki to se w .. wsadz :P nie kazdy lubi taki klimat i nie musisz .. gra jest spokojna lekka i "elomłodzieżowa" :oO ;] hyhy przelazlem i nie uwazam tego czasu za straconego .. P.s: nie wiem czy wieciie ale jak gracie to gra potoczy sie troszeczke inaczej jak uratujecie swoja laske a inaczej jak swojego bracholka ;] 1633270[/snapback] dopiero co teraz to przeczytałem :D jak „wybrać” żeby uratować brachola :D i jak bardzo fabuła się zmieni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) było na pierwszej stronie :) dopiero co teraz to przeczytałem :D jak „wybrać” żeby uratować brachola :D i jak bardzo fabuła się zmieni :D 1647542[/snapback] zeby uratowac brata po prostu trzeba podejsc do niego a nie do laski .. oni oboje stoja i czekaja az kogos wybierzesz fabuła zmieni sie tak ze bedzie to samo :lol2: ale kto inny za toba sie bedzie ciagnał przez gre i troche inne texty sa ;] ja uratowalem laske a braciszka mi zeskanowali.. ;] potem lasia sie utopiła w statku i na koncu bilem sie z bratem ;] w odwrotnej kombinacji jest po prostu odwrotnie ale sa rozne texty .. np inaczej jest jak podejdziesz do pani kapitan statku z Olivia a inaczej jak z bratem ... polecam sciagnac sobie RAD GAME TOOLS które odtwarza *.BIK i poprzegladac filmiki w katalogu movies ... wszyskei ktora sa w 2 wersjach maja dopisane xxxxx_olivia.bik .. obie wersje ;] se mozna obczaic ;] zawsze mozna tez przejsc gre jesio raz ;] co do ostatniego bossa po creditsach to jest to banal jakich malo... w jedna lape lift w druga surge koles/gosciówa niech se tam nasuwa czym chce .. raczej niczym nie jest w stanie nas zabic jak staniemy w korytarzu którym weszlismy. Jak zaczyna sie bawic w czarna kulke to odbijamy ja surge az dostanie nia w ryj (3 razy zdaje sie) ak juz odbijemy 3 raz biegniemy do przodu tak do 2/3 dlugosci tego pomieszczenia zeby siegnac liftem kamienie ktore kolo niego spadaja.. krecimy wheel do przodu kamyczki sie namiezaja podnosimy i lekki ruch myszy w przod zeby go nimy sieknac ... tak 3 razy albo 4 nie pamietam .. i pozamiatane ... wlacza sie filmik dostajemy jakis super last power i wogole starczy nacisnac by go uzyc i ogladamy koniec który zapowiada nastepna czesc ;] BTW .. tez mieliscie tak ze w grze nie dziala AA a nawet w 1024 na wielu elementach iwdac zęby/schodki? mialem to nawet w 1280x960 siakis ten engine zwalony .. to samo bylo w filmikach a co do FF to ja go tam przytaczalem tylko w ramach muzy ;] p.s: tez mam advent children ale nawijka po japońsku troche miażdzy ;] Edytowane 14 Września 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ja gram w 1600x1200 i 4AA/16AF i niestety są zęby (AA nie działa) na zdjęciach to widać, które umieszczałem w tym temacie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 A jak pokonać takiego aliena ( Bounty Hunter ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 A jak pokonać takiego aliena ( Bounty Hunter ) ? 1669789[/snapback] zrób screena z tym alienem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 A jak pokonać takiego aliena ( Bounty Hunter ) ? 1669789[/snapback] na poczatku musisz mu zawalic pare razy i stracic go z platformy... jak wraca to wywalic z surge'a zeby spadl.. to wyleci na takiej platformie ... musisz sie cofnac do tylu .. bo bedzie wysadzal te droge po któej dochodzisz na koncówke tyego wypustu .. potem nawalasz sie z nim klasycznie chowajac za shieldy ..... bedzie wychodzil raz z prawej raz z lewej ... rozwalisz mu all silniczki koniec .... caly czas powtarza sie ten sam schemat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Dzieki, pokonalem go. A mam takie pytania: w menu 'powers' moza zobaczyc sobie co ma sie na nastepnych levelach powersów. po najechaniu mozna zobaczyc krotki filmik z tą mocą i widziałem że przy mocy a. pulse koles rzuca taką dupną falą ( taki aqua beam z MU online ) i też podnosi się i exploduje - jak to zrobić ? Tak samo w 'time shift' umiem poruszać sie szybko a jak zwolnić czas ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Dzieki, pokonalem go. A mam takie pytania: w menu 'powers' moza zobaczyc sobie co ma sie na nastepnych levelach powersów. po najechaniu mozna zobaczyc krotki filmik z tą mocą i widziałem że przy mocy a. pulse koles rzuca taką dupną falą ( taki aqua beam z MU online ) i też podnosi się i exploduje - jak to zrobić ? Tak samo w 'time shift' umiem poruszać sie szybko a jak zwolnić czas ? 1671416[/snapback] ten wybuch robi sie w "drugim trybie" standardowo po 1 i 2 zmieniasz tryb prawej i lewej mocy ... musisz miec odpowiedni level zeby sie to odblokowalo a to juz all w powers pisze na którym levelu co jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 ten wybuch robi sie w "drugim trybie" standardowo po 1 i 2 zmieniasz tryb prawej i lewej mocy ... musisz miec odpowiedni level zeby sie to odblokowalo a to juz all w powers pisze na którym levelu co jest 1671476[/snapback] no wiem, mam 4lvl a nie wiem jak urzywać/włączać 'wybuchu' i 'fali' o co chodzi tryb prawej i lewej mocy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) no wiem, mam 4lvl a nie wiem jak urzywać/włączać 'wybuchu' i 'fali' o co chodzi tryb prawej i lewej mocy? 1671632[/snapback] no koles.. masz moce które mozesz przypisywac do prawej i lewej dloni ... takie to trudne? przycisk 1 zmienia tryb lewej mocy (przypisanej do lewej dłoni) ... przycisk 2 zmienia dla prawej jak nacisniesz 1 albo 2 to moce zmienia kolor z bialych na czarne .. i to jest ten drugi tryb.. np drugi tryb przyspieszania to zatrzymywanie czasu ... drugi tryb aeon pulse'a to taka fajan implozja nie wiem co jest nie do zjazenia Edytowane 27 Września 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 no koles.. masz moce które mozesz przypisywac do prawej i lewej dloni ... takie to trudne? przycisk 1 zmienia tryb lewej mocy (przypisanej do lewej dłoni) ... przycisk 2 zmienia dla prawej jak nacisniesz 1 albo 2 to moce zmienia kolor z bialych na czarne .. i to jest ten drugi tryb.. np drugi tryb przyspieszania to zatrzymywanie czasu ... drugi tryb aeon pulse'a to taka fajan implozja nie wiem co jest nie do zjazenia 1672069[/snapback] juz zakapowalem, poprostu zapomnialem o 'alternative fire' ( 1, 2 ) szkoda ze tak dlugo gralem bez wykorzystywania tego. dzieki gra żądzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheVastaThor Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 prosze napiszcie jak wypalic gre, bo ponoc trzeba to zrobic w jakis specjalny sposob. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 prosze napiszcie jak wypalic gre, bo ponoc trzeba to zrobic w jakis specjalny sposob. 1681937[/snapback] ORGINAL TRZEBA MIEC ... A JAK MASZ PIRATA NIE WYPOWIADAJ SIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 prosze napiszcie jak wypalic gre, bo ponoc trzeba to zrobic w jakis specjalny sposob. 1681937[/snapback] zapytaj sie tam skad sciagnoles lub przeczytaj plik .nfo albo kup orginal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logray Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Czy są już jakieś przecieki na temat drugiej części? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventor Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Dzisiaj zagrałem w ta gierkę. Rzeczywiście jest super ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) No już dawno się na nią czaiłem i w końcu w nią gram. Trzeba się zgodzić, że jest dobra praktycznie pod każdym względem, nie będę już wymieniał bo wydaje mi się to zbędne. Jedna ciekawa rzecz, którą zauważyłem a było o niej również wspominane a mianowicie brak aa i pikseloza włączająca się w większej części gry. Na początku myślałem, że taki silnik, który zmienia sobie rozdzielczość w momentach słabej wydolności sprzętu ale odpowiedzialna okazała się za ten efekt opcja graficzna distortion(WYPACZENIE; ZNIEKSZTAŁCENIE; DEFORMACJA) więc ją wyłączyłem obraz był cały czas "gładki". Okazało się, że dzięki niej renderowana jest między innymi woda. Może wszyscy o tym wiecie ale z postów nic takiego nie wynikało więc pozwoliłem sobie o tym wspomnieć. Oczywiście nie może zabraknąć kilku screen'ów. :D Edytowane 28 Stycznia 2006 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Az odkope temat zeby napisac: Gra wypas :D Az czuc moc Gideona, szczegolnie pod koniec ;) Wie ktos czy ma byc druga czesc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 będzie :D bodajże mają wyjść 3 części tej wspaniałej gry :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 będzie :D bodajże mają wyjść 3 części tej wspaniałej gry :]Będzie, a niby skad taka info? Na poczatku - owszem, miała powstac trylogia Advent Rising, ale nic nie wskazuje, zeby powstała w ogole 2 część...(za słaba sprzedaż?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 qjin nie załamuj mnie :( skąd takie info?? z tego co wiem to 2 część ma powstać na UE3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...