Fidma Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Witam, Jakich dystrybucji uzywacie na swoich laptopach? O ile wogole uzywacie ;) Chodzi mi, ktora z dystrybucji jest najbardziej kompatybilna z laptopami, ktore jak wiemy przez nietypowe podzespoly czasem lubia sie gryzc z Linuxami ;) Znacie np. rozwiazanie problemu jak postawic touchpada? U mnie na MDK10 nic nie wykrywa. Teraz sciagam SuSe 9.3 to moze on lepiej sobie z tym radzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 u siebie mam debiana - sarge, przy instalacji musialem wylaczyc acpi i framebuffera. do touchpada trzeba zaintsalowac stery, najczesciej synapticsa(wiekszosc touchpadow), a potem poustawac w sekcji pointers x'ow. sporo tego jest w necie, jak ktos bedzie potrzebowal to moge wrzucic swojego konfiga. jako ze lubie prostote pracuje na fluxboksie. doinstalowac musialem stery do sieciowki wifi, teraz smiga az milo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 ja mam della i na nim gentoo, touchpad dziala bez sterow jako zwykla mysz ;) ogolnie zadnyc problemow - WLANA nie instalowalem jeszcze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz_ch Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 ja mam della i na nim gentoo, touchpad dziala bez sterow jako zwykla mysz ;) ogolnie zadnyc problemow - WLANA nie instalowalem jeszcze :] 1480868[/snapback] ja mam zainstalwanego, na konfigu z podpisu, Mandrive LE2005. Wszystko działało od początku, zaraz po instalacji oprócz WiFi. Kartę WiFi zainstalowałem korzystając z programu ndiswrapper, ładującego windowsowe sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 dobrzejest zawsze sprawdzic przed zakupem jak fora lnuxowe (szczegolnie nasza dystrybucja) dziala na wybranym sprzecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...