ARBAL Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) HEY! moja konfiguracja: Athlon 64 s754 2800+ Gigabyte K8NS Pro (bios F10 - najnowszy) GeForce 6600GT Galaxy AGP Live! 5.1 2x 512 MB DDR 400 Twin Mos HD Maxtor 60GB + WD 40GB (oba na ATA) zasilacz Chieftec 360W DF Nagrywarka CD i DVD 1 dodatkowy wentylator chlodzacy dyski wszystko w obudowie Chieftec Mój problem: Gdy tylko odpale jaki kolwiek test 3D lub też gre po paru sekundach albo: - zawiesza sie komp, obraz stoji w miejscu - wygasza sie monitor, dioda mryga jakby nie bylo sygnału - resetuje sie komp Czasem komp chodzi 24 godziny i jest ok, a czasem dzieje sie opisana sytuacja. W serwisie karta graficzna chodzi bez problemu (przechodzi testy 3D Mark 2003), zasilacz sprawny - napięcia ok, RAM sprawdzony, dyski ok... moje podejrzenie pada na płyte główną, z która wiele ludzi ma problemy... co o tym sadzicie co to może być? sprawdzałem juz ze starszymi wersjami Biosu MB nic to nie zmienia... przekladalem kosci RAM w roznesloty, wyciaglem i sprawdzalem pojedynczo.. nic... Edytowane 4 Czerwca 2005 przez ARBAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 prajmem go potraktuj, memtestem,, w biosie masz kila opcji do grafki - pokombinuj z fastwrite, sideband,, coś musi kaszanić nie ma innej opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARBAL Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Primem i memtestem byl juz sprawdzany przechodzi wszystko... RAM jest puszczony na 333 bo z moja plyta i s754 sa ogoleni problemy przy taktowaniu 400MHz dwoch kosci dwostronnych. Coś mi smierdzi ze to zasilacz wlasnie przygladam sie napieciom (odczytane speedfanem): +3.3 mam 3,36 +5 mam 4,35 +12 mam 12,16 aaaaa... -12 mam -6 i skacze maxymalnie do 6!! -5 mam -3 i skacze od 0,83 do 3 max !! czy to moze byc zasilacz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...