tomko Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Zakładaliśmy z kolegą ostatnio sieć osiedlową i mieliśmy problem w czym umieścić serwer, switche i sdi w suszarni. Po chwili zastanowienia i ok. 3 godz. pracy wyszło nam takie oto cudo: To jest widok z zewnątrz....na razie nic zaskakującego, prawda? A oto co jest w środku (lepiej usiądźcie) :roll: Uff... do środka weszły następujące rzeczy: - Płyta główna z prockiem P1 133MHz - 2 switche 8-port - modem SDI - stacja dysków - 3 zasilacze - listwa zasilająca - włącznik komputera - 14 końcuwek kabla UTP - głośniczek PC Uff... to chyba wszystko. Nie wszedł nam tylko zasilacz AT który musialiśmy umieścić na zewnątrz (co widać na załączonym obrazku...). Całość udostępnia Inet poprzez SDI po lokalu (11 użttkowników). Zastanawiam się nad wysłaniem tych zdjęć do działy Modyfikacje :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 :o wow ale dziwadło jestem pełen podziwu i to nie za zrobienie tego czegoś bo to żadna sztuka tylko za pomysł. Gratulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 niezły burdel w tej skrzyneczce... ale ważne ze działa :) mam nadzeje ze trudno bedze potecjalnemy złodzejowi dostec sie do sprzetu, bo chetnch jak zwykle nie bedze brakowało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 no to ta skrzynka troche krzywo wisi zasilacze hmm moglibyscie wykorzystac jeden i tylko kable polutowac to wtedy zasilacz by do srodka wlazl a tak poza tym to u mnie tesh tak robia ale chyba z wiekszym pozadkiem i lepszejsze skrzynki choc zdazaja sie kradzieze :( ogolnie gratuluje ciezkiej pracy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 To nie skrzynka krzywo wisi, tylko ściana jest krzywa... Jeśli chodzi o zasilacze, to 2 switche nie pociągną na jednym zasilaczu (za duży pobór prąu - sprawdziłem) a SDI wymaga innego napięcia (switche 7,5 V a SDI 12V) więc pomysł odpada. Skrzynkę kupiliśmy typową energetyczną - jak widać toche za małą, ale cóż.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noso Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 zeby tylko wlamu nie bylo do skrzynki , pracuje w kablowce i mamy takie skrzynki otworzyc ja to kwestia 20 s :((((((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Jak nikt o tym nie bedzie wiedzial to nikt tego nie rozje... Moi kolesie robili siec to ktos im kable cial przez jakis tydzien,ale pozniej dal sobie spokoj. Heh..Jakis idiota. Upchaliscie to niezle. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 mozna by to porownac z moim pokojem ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 gratulacje za styl!!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 po 1. jakbym mial w piwnicy w takiej skrzyneczce trzymac taki sprzecik to bym niemogl spac nocami ( sproboj wzmocnic zamkniecie np dorobic zamkniecie na klodke) po 2. Jakby zoptymalizowac ulozenie sprzetu w srodku to zasilacz napewno by sie zmiescil po 3. SDI na 10 osob hehz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Nie wiem czy ktoś uwierzy ale u mnie na osiedlu na ISDN działała kafejka internetowa z 9 kompami. A właściwie to pod jakim systemem to działa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noso Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 ja widzialem w pseudo kafejce na 1 x sdi 16 Kompow plus server :)) hhe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 HEH jak wy dorwaliście ten modem SDI?!?!. Ja czekam już 1,5 roku i nic:(. MAcie jakieś wtyki czy coś??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 U mnie w domu jest SDI na 9 osób chodzi w miare dobrze jak max 3 osoby kożystają. Nie jest tak tragicznie jak by sie wydawało. W akademiku mamy Neostrade 2Mbps a niedługo mają nam podłączyć coś koło 25Mbps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Odpowiedzi: Nie wiem czy ktoś uwierzy ale u mnie na osiedlu na ISDN działała kafejka internetowa z 9 kompami. A właściwie to pod jakim systemem to działa ?? Komp działa pod linuksem - minikompilacja Freesco - do pracy potrzebuje tylko proca 486, FDD, k. sieć i min. 8 Mb Ram'u. po 1. jakbym mial w piwnicy w takiej skrzyneczce trzymac taki sprzecik to bym niemogl spac nocami ( sproboj wzmocnic zamkniecie np dorobic zamkniecie na klodke)W suszarni mają być założone kraty na okna i drzwi, więc nie powinno być z krzdzieżami problemu. po 2. Jakby zoptymalizowac ulozenie sprzetu w srodku to zasilacz napewno by sie zmiescilNiestety - zasilacz nie wchodzi na głębokość skrzynki - może jakby użyć jakiegoś mniejszego zasilacza np: PS/1, ale akurat nie miałem takiego pod ręką (albo większa skrzynka...) HEH jak wy dorwaliście ten modem SDI?!?!. Ja czekam już 1,5 roku i nic:(. MAcie jakieś wtyki czy coś???Nie, gość który to brał na siebie czekał ok. miesiąca od podpisania umowy do otrzymania modemu. Fakt, że był wyjątkowo "upierdliwym" klijentem. Wreszcie poszedł do Telekompromitacji, ciach!ami narzucał i dostał w pierwszej kolejności.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 U mnie w budzie jest MODEM(!!!) na 15 komów + serv (AAAAAAAAAAAAA.......) A chodzi jak ślimak po roztopionej smole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Co do kradzieży jakiś skr.... przecioł u nas kratę (pręty ok 5 mm), i zarombał z podobnej skrzynki acces pointa (2000 w plecy). A najlepsze to jest to że był on schowany pod dachem (taka śmieszna przestreń wietrząca strop ostatniego piętra i dach - w bloku). Straszne bydło się szerzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 BARDZO Mi sie podoba, tylko ten balagan... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Kurde zwsze chciałem mieć obudowe serverową :) może teraz sobie taką sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 dla mnie niezlym wynikiem jest Całość udostępnia Inet poprzez SDI po lokalu (11 użttkowników). Polska dziwna kraina 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 wszystko OK tylko ten twardziel nie za bardzo, podobno położenie dysku pod kątem kilkukrotnie skraca jego żywotnośc (dozwolony jest poziom i pion) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 hehe to FLOP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 wszystko OK tylko ten twardziel nie za bardzo, podobno położenie dysku pod kątem kilkukrotnie skraca jego żywotnośc (dozwolony jest poziom i pion)Załóż okularki i looknij jeszcze raz - to jest FDD a nie HDD :D Sorki za uszczypliwość :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 hehe to FLOPheh rzeczywiście chłopaki wzrok już nie ten :oops: , o ile z boku można było się na pierwszy rzut oka pomylić to chyba byłem ślepy nie widząc typowo flopowej taśmy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...