westsajd Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Witam! Chciałbym wam zaprezentować moją stronke domową: http://www.stenesite.prv.pl. Proszę o ocenę ;) Od razu mówie że nie jestem zaawansowanym grafikiem ani programistą html/php :) Mam mały problemik: stronka jest pisana w html z małą domieszką PHP. Gdy wejdziecie w jakiś długi dział np. mod-fotki to rozsuwają się wszystkie kolumny - newsy i menu. Jak zrobić żeby rozsuwała się tylko kolumna newsów bez menu? Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 grafika co wykorzystałeś do loga jest pobrana z deviantart... przynajmniej takową tam widziałem, a i jako całośc stronka 3/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Gdy wejdziecie w jakiś długi dział np. mod-fotki to rozsuwają się wszystkie kolumny - newsy i menu. Jak zrobić żeby rozsuwała się tylko kolumna newsów bez menu?Nie wiem o co Ci chodzi. Może daj jakieś skriny ( :) ). co do grafiki- nie wypowiadam się. Do całości strony pasuje. Jeżeli nie jest twoja, to podaj źródło pochodzenia. Nie bardzo podobają mi się boczne marginesy- dla mnie są za małe (chociaż może to wina foxa ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Lewe menu za małe, przecież napisy są dłuższe niż szerokość menu. Kiepsko to wygląda, a tak pozatym to może być. Co do grafiki to napisz skąd brałeś to logo, bo niewypada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 przeciez to zaden obciach brac z devianta :) za male menu po lewej, brzydka czcionka, za ciemno, poza tym nic specjalnego nie ma na tej stronie ogolnie tak jak wyzej, 3/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) Teraz lepiej wygląda? Nic na niej nie ma bo to jest stronka domowa która niedawno powstała PS oglądajcie w IE bo w firefoxie to sie jakoś lipnie wyświetla :/ Edytowane 6 Czerwca 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 oglądajcie w IE bo w firefoxie to sie jakoś lipnie wyświetla :/To dopracuj :twisted: I zmień ten skrypt z datą i czasem, bo mnie śmieszy godzina 9:3 <- niech dopisuje zero w minutach, albo zrób sobie to w php (echo date("H:m:s");). Tym bardziej że w foxie widać tylko dzień słownie i miesiąć. Poza tym miesiąc pisze się w dopełniaczu przy takim wyświetlaniu danych... Chyba tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Wtorek, 7 czerwiec 105r. 9:57 (opera) hmmm, wtedy to chyba nie było jeszcze komputerów..... Tak to już jest jak sie skopiuje pierwszy lepszy skrypt z sieci i się nawet nie wie jak on działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 @sgj: ale ty przynajmniej zobaczyłeś rok ;) ja widziałem tylko wtorek, czerwiec... a w ie piękną godzinę 9:3, zamiast normalnego 9:03 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Czas i data poprawione. @sgj: gdzie ty widziałeś 105r. ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 FF: Wtorek, czerwca 20:06 Opera: Wtorek, 7 czerwca 105r. 20:06 -- Skąd sie to wzięło? > przeczytaj te małe literki z mojego poprzedniego posta! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Czas i data poprawione. @sgj: gdzie ty widziałeś 105r. ? :blink: 1485933[/snapback] Nie poprawione. Zrób sobie to w php, i będziesz miał święty spokój z różnymi przeglądarkami. podpowiedź: PHP <? $m= date("m"); $d= date("w"); //te 2 switche sluza do spolszczenia daty i dnia switch($m){ case 1 : $mm= "stycznia"; break; // // wypelnij miesiace // case 12: $mm="grudnia"; break; } switch ($d){ case 0 : $dd= "Poniedziałek"; break; // // wypelnij dni // case 6 : $dd= "Niedziela"; break; } //to jest wypisanie calego tekstu echo "$dd,".date("j")." $mm ".date("Y, H:m:s"); ?> Jak coś źle napisałem, to niech ktoś uczynny poprawi ;) W js szkoda się moim zdaniem bawić w twoim przypadku, bo na róźnych przeglądarkach różnie to wygląda, i trzeba mocno kombinować. O ile dobry programista sobie poradzi, o tyle zwykły człek, który ściągnął jakiś skrypt, może mieć z tym niezły problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Pisałem w pierwszym poście że nie jestem żadnym programistą php/html... dzięki za podpowiedź MareCek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Nie ma sprawy ;) Php nie jest trudne, szczególnie kiedy ma się gotowe funkcje, i wystarczy skorzystać z manuala (po części spolszczonego) żeby wiedzieć jak je zastosować. Tym bardziej że lycos pozwala na korzystanie z php, więc szkoda z niego nie korzystać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Nadal menu nie poprawione, kolorystyka po zmianach taka sobie - bcg nie pasuje do tematu nagłówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...