Skocz do zawartości
acd

Revoltec Chromus Ii Rps-500v2 - Wymiana Z Chief420

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli preferujesz ciszę to nie polecam.

Potrzebowałem zasilacz do innego komputera, więc włożyłem do niego swojego BeQuieta 400W a do siebie Revoltec Chromus II 500W.

Owszem świetnie wygląda, odpinane kable - super patent.

Ale niestety jest trzy razy głośniejszy od BeQuieta w momencie gdy komp jest pod obciążeniem (wtedy Revoltec przyspiesza).

Na grafice i na procku mam bloki wodne więc tylko on hałasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli preferujesz ciszę to nie polecam.

Potrzebowałem zasilacz do innego komputera, więc włożyłem do niego swojego BeQuieta 400W a do siebie Revoltec Chromus II 500W.

Owszem świetnie wygląda, odpinane kable - super patent.

Ale niestety jest trzy razy głośniejszy od BeQuieta w momencie gdy komp jest pod obciążeniem (wtedy Revoltec przyspiesza).

Na grafice i na procku mam bloki wodne więc tylko on hałasuje.

1481823[/snapback]

Ale BeQuiet jest dla mnie za slaby...

To moze ja w takim razie napisze o co mi chodzi: Zasilacz ok 500W z odpinanymi kablami i bardziej cichy od mojego chiefteca. Oczywiscie 24PIN,SATA i PCIe w standardzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BeQuiet jest również w wersji 520W ze wszystkimi najnowszymi bajerami, oczywiście bez odpinanych kabli. Ja pisałem o 400-tce ponieważ taki posiadam.

Jeżeli chodzi o odpinane kable to oprócz Revolteca są jeszcze XConnect, AeroCool, Antec ale o nich się nie wypowiadam bo ich nie użytkowałem.

Edytowane przez RomF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli szukasz zasilacz bardzo cichego, mocnego i z odpinanmi kablami być może zainteresuje Cię ta pozycja:

1486676[/snapback]

Taa dzieki:D C prawda rozmawialismy w sprawie zasilaczy na gg ostatnio, ale luzik:) Pytalem tez o OCZty, ale nie dostalem odpowiedzi:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi