Cichu Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Dobry. Chciałem prosić o pomoc w doborze płyty i procesora pod socket 754 za około 800 zł. Aha chciałbym tylko zauważyć że o podkręcaniu nie mam bladego pojęcia więc w sumie wszystko mi jedno czy będzie się dobrze czy źle kręcić ;] Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Epox 8KDA3I NF3 250 s754 250 zł (jak chcesz LAN Gigabitowy i lepsza dzwiekowke to 8KDA3J - troche drozsza) lub na Via K8T800Pro Abit KV8 PRO s754 330zł AMD Athlon 64 2800+ OEM 390 zł Arctic Freezer 64 80 zł Edytowane 4 Czerwca 2005 przez madek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichu Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 1481025[/snapback]opłaca mi sie już teraz inwestować w 64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 opłaca mi sie już teraz inwestować w 64? 1481080[/snapback] a co innego chciales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichu Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 a co innego chciales? 1481099[/snapback] tzn.myślałem by teraz zainwestować w dobrą płytę 754 i semprona np. a kiedy 64 stanie sie bardziej popularne móc na spokojnie wymienić sam procesor :wink: co nie znaczy że chce teraz oszczędzać na procu :) wybacz jeżeli niejasno sie wyraziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Za niedługo przestaną robić a64 s754. P.S. Kup DFI LP UT nf3 250gb i sempa 2600, do tego a64 freezer. Potem zmienisz na Turiona 64 Newark i gitara :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Wiem ze jest mozliwosc kupienia lepszej plyty i semprona, ale sam napisales ze na kreceniu sie nie znasz, wiec kupowanie DFI to w tym przypadku strata kasy. Plyta przyszlosciowa w twoim przypadku to moze byc np. RAID, SATA, jakis szybszy LAN czy FireWire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Za niedługo przestaną robić a64 s754. P.S. Kup DFI LP UT nf3 250gb i sempa 2600, do tego a64 freezer. Potem zmienisz na Turiona 64 Newark i gitara :-) 1481118[/snapback] Trafiles jackpot'a :D Autor bierz to co napisal micitek no moze sempa 2800 chociaz ten tez jest spoko :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 A co wy na MSI K8N Neo-FSR i AMD 64 2800+ OEM +wiatraczek jakiś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 tylko nie msi, te płyty padają jak muchy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Ja właśnie ciągle słyszę co innego, mianowicie, że są idealne do o/c i bardzo stabilne. Przepraszam, za taki OT, ale zastanawiam się czy nie lepiej zamiast inwestować w s754 kupić pożądny sprzęt pod SocketA z chipsetem nForce? W sumie to za niedługo amd64 nie będą juz produkowane pod ten socket i będzie on tak samo przestarzały jak A, więc może lepiej kupić coś lepszego (części na socket A sa generalnie tańsze), niż pakować kase w wcale nie dużo lepszy, a droższy sprzęt pod 754. Co Wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastah-Lamia Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) 1) Nie bedzie przestarzaly bo beda wychodzic nowe proce pod ten socket 2) wcale nie tak malo wydajniejszy jak ci sie wydaje Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Mastah-Lamia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) 1) Skąd masz pewność, że nie wyjdzie z użycia jak Socket A? 2) Wiem, wydajność AMD64 jest z natury wyższa. Tylko, czy nie lepiej dołożyć tą różnice i kupić pożądną kartę graficzną, dysk, szybszy procesor, albo coś innego? Doradźcie mi jakąś płytę pod ten socket 754, bo za niedługo sam miałem go kupowac, a skoro twierdzicie, że ten MSI nie jest za dobry, więc co jest? :) Może ten Gigabyte K8NS ? Edytowane 5 Czerwca 2005 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 @danrok najlepsza mobo na s.754 jest dfi i koniec,jak nie masz lub nie chcesz wydawac tyle kasy to musisz kombinowac :roll: Moge polecic tego gigabyte'a ale na forum nie maja one zbyt wielu zwolennikow na poparcie mojej propozycji moze posluzyc link z siga :D pozdrawiam Wiecej szczegolow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 @chemiczny_ali jakiego tego dfi polecasz? No fakt, ta płyta może troche ograniczać oc.. nie jest to szyt techniki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Na ta podstawke jest tylko i az jeden model http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16982 :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Hehe, racja, nie miałem czasu poszukać nawet. Moja wina, sorry. :) EDIT: Tylko, że ja nie za bardzo widze tam coś takiego wypasionego jak za 400 zł. Chyba, że płyta wykazuje się jakąś szczególną stabilnością albo możliwościami oc? Ma ktoś tą płytę? Edytowane 5 Czerwca 2005 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Jest duży temat o DFI. Reset na niej nie działa ;) ... zobacz co ja mam w podpisie. Ta płyta co ja mam w podpisie kosztuje 305zł, do tego kupisz AC Freezer 64 za 65zł i do tego zostanie ci lekko ponad 400zł na jakiś procesor. A tutaj to wybór należy do ciebie. 1) Sempron 2800 Oem - 250zł 2) A64 2800+ Oem - ?? zł ;) Ostatnio stałem przed podobnym dylematem jak ty, ale ja miałem troszke lepiej ponieważ sprzedałem moją starą platforme kolesiowi, i nic nie musiałem dopłacać do s. 754. Teraz mam to co w podpisie i jestem zadowolony. Napewno zamiana socket A na socket 754 jest jak najbardziej opłacalna, i napewno lepsze to niż pakować się w socket A !! Jak ktoś wyżej napisał wyjdzie Netwark (tylko na s. 754) to sobie kupisz tego proca i ciągle będziesz miał bardzo dobrego kompa. Ja bym raczej był za tym Sempronem 2800, ponieważ jeżeli masz 512 ram , to lepiej dokupić drugie 512 ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 No fajna, fajna, ale nie wiem czy sklepowi apollo.pl mozna zaufać, jakiś taki mniej znany wg mnie jest. :) (W apollo wg skapiec.pl jest najtansza i kosztuje 286 zł) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...