Skocz do zawartości
Gronek

Athlon XP 1700+ z Volcano 7+ ile mozna z tego wyciagnac

Rekomendowane odpowiedzi

To trafiłeś mi w temat. Otóż z doświadczenia mogę powiedzieć, ze udało mi sie wycisnąć małostabilne 2000+ (tak się zgłaszał) Vcore 1.85V temp. w normie tzn. nigdy powyżej 50 stopni. poza tym Volcano to suszarka i przesiadam sie na Titana. Wolę miec 5 stopni więcej ale za to ciszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XP1700@11x158 EpoxKHA8+(266A) przy napięciu 1.80V dla procka i 2.70V dla pamięci (pełna stabilność). Niestety nie spojrzałem przy montażu kompa na serie procesora, a teraz to już nie zamierzam sciągać radiatora, bo już miałem ukruszonego Durona (wymienili w serwisie na szybszy :D ,ale wole nie ryzykować ). Co do Volcano to sam chciałem go kupić, ale się rozmyśliłem wybrałem w końcu Titana coś tam (8cm wentylatorek), pracuje stosunkowo cicho, a wydajność wystarczająca - procek jeszcze nigdy nie przekroczył 48C. Zresztą znalazłem test na polskiej stronce i napisali, że jest OK, a w tej cenie (50zł) to rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupowalem tego procka to zapomnialem popatrzec jaka seria. Dopiero przy montazu zwrocilem na to uwage i sie okazalo ze mam z serii AGOIA Jak narazie chodzi na 150x11 Stabilnie ALe jak zmienie plyte i pamieci to pojdzie wiecej:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te nowe 1700+ sa dosc dobrze krecalne (przynajmniej AGOIA ,ale i AGKGA tesh ponoc) ,moj dzialal na 1766Mhz na napieciu 1.8v i titanku :-), pewnie byloby i wiecej ale mam ramy 266 ;[ a na drugi dzien plyta z zasilka padly ;D.Wiec ogolnie przy dobrych wiatrach (w budzie ;]) masz szanse na 1700-1800Mhz(2100+->2200+)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...