Skocz do zawartości
Azazel85

Laptop Od 5000 Do 5700zl

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zainteresowany kupnem laptopa do 5700zl. Na razie zastanawiam się pomiędzy Acerem Aspire 1684 WLMi a Aspire 5024WLMI. Nie znam się za bardzo na laptopach i dlatego prosiłbym o rade. Jeśli ktoś posiada jeden z tych modeli to niech się podzieli swoimi spostrzeżeniami i uwagami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdecydowanie brałbym 5024. Musisz tylko sięupewnić, że będzie to model ze 128MB pamięci na grafie (zdarzają się też z 64). Poza tym, moim zdaniem sprzęcik ok- też takiego planuję, tylko wymieniłbym RAM, tak, żeby mieć 2x512MB, a nie 2x256 (oczywiścia za dopłatą).

Poczytaj tutaj- dowiesz się czegoś na temat 5021 (w sumie to prawie to samo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Acer TravelMate 4102WLMi. Sam takiego ostatnio kupiłem :) i jestem zadowolony.

Aspire 5024WLMi jest ok, ale bardziej grzeje się od Pentiuma M, bateria krócej trzyma no i w benchmarkach na które się natknąłem Pentium M Sonoma jest wydajniejszy od Turiona.

5024 ma za to CrystalBrite (matryca z żywszymi kolorami, ale za to odbija światło), czyli coś za coś :? .

1684 WLMi ma już swojego następce w postaci 1694, więc raczej odpada.

Generalnie za tą kwotę polecam Acera, można kupić naprawdę wypasionego lapka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model 1694 to już nie na moją kieszeń. Znalazłem 5024 za 5380zl na www.mobilworld.pl z dwuletnią gwarancją. Co myślicie o tej ofercie?

SpiderMAN wiem, że popełniłem błąd, ale tamten temat zobaczyłem dopiero po założeniu mojego (jakoś wcześniej go nie widziałem). Każdemu zdarzają się błędy :D

Edytowane przez Azazel85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...