misieek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Moze to nudne, ale dla mnie poważne. Co było by wydajniejsze... AMD Athlon XP-M 2500+ @ 2400Mhz na Abit AN7 Intel Pentium4 2400@3000MHz na Gigabyte 8IPE1000G ? Chciałbym Abita, bo ma SoundStorma, a na Gigusiu mi się dźwięk wali, Abit jest bardziej świecący... hyh _______ Niby AXP 3200+~P4 3,2Ghz Chce zmienic, bo ida wakacje, a mi juz ciepło ;( Edytowane 4 Czerwca 2005 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Intel Pentium4 2400@3000MHz @ abit is7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 ten pentak podkreci sie bardziej :P tylko go czyms musisz schlodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Yhm, mam Pentagrama QVC-92Cu ... Na Abita mnie nie stać, nie dawno kupilem Gigabyte.... Na 3,6 mi wstaje, ale reseta zapodaje gdzieś tam, a w biosie max jest +10% vcore czyli 1,54 Kurcze, fajnie byloby jak by chodził na 3,6GHz, swoja droga... zintegrowany dźwięk... klapa... -EdIT- zapomniałem dodać, chodzi na 3,3 ale dźwięk sie chrzani, na FSB 200 byloby oka Edytowane 4 Czerwca 2005 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 to wina płyty, że "tylko" tyle wyciśniesz! :] miałem to samo na MSI, ledwo co 3GHz osiągnąłem, a na IS7... zoabcz sam w podpisie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 to wina płyty, że "tylko" tyle wyciśniesz! :] miałem to samo na MSI, ledwo co 3GHz osiągnąłem, a na IS7... zoabcz sam w podpisie :) 1481521[/snapback] Nie stać mnie na zmiane płyty oraz na kupno karty dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 gigabyte 8ipe1000G to jest nie porozumienie pod OC na moim celku nawet na 166 mial restarty ledwo na tym szedl dramat:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 gigabyte 8ipe1000G to jest nie porozumienie pod OC na moim celku nawet na 166 mial restarty ledwo na tym szedl dramat:/ 1481605[/snapback] Po co mi to piszesz? Mam płakać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 to wina płyty, że "tylko" tyle wyciśniesz! :] miałem to samo na MSI, ledwo co 3GHz osiągnąłem, a na IS7... zoabcz sam w podpisie :) 1481521[/snapback] Mój na MSI idzie ślicznie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Nie stać mnie na zmiane płyty oraz na kupno karty dźwiękowej. 1481570[/snapback] Przecież możesz sprzedać swoją płytę i dołożyc troszkę $ (jakieś 50-90zł). K.muzyczna na IS7 jest dobra i nie sprawia problemów przy O/C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Przecież możesz sprzedać swoją płytę i dołożyc troszkę $ (jakieś 50-90zł). K.muzyczna na IS7 jest dobra i nie sprawia problemów przy O/C ;) 1481799[/snapback] A kto kupi ten "badziew" znasz kogoś? 90zł to dla mnie dużo, za 50 moge mieć nowego SB0100. Dźwięk już byłby ok'a i by mnie to nie gryzło co nie?! Ale jak widać nei mam 50zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 a w sygnaturce masz Audigy 2?? to po co ci inny dzwiek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 poszukaj jakiegos Thortona@Barton 2.4-2.6GHz bedzie lepszy na NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 gigabyte 8ipe1000G to jest nie porozumienie pod OC na moim celku nawet na 166 mial restarty ledwo na tym szedl dramat:/ 1481605[/snapback] ej człowieku jak masz dupiaty procek to niezwalaj winy na płyte :angry: na moim codegenie moj celek idzie z 2,4na 3,4 z lekko podniesonym napieciem. wiec napewno niejest taka zła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 a w sygnaturce masz Audigy 2?? to po co ci inny dzwiek?? 1482035[/snapback] -> Miałem mieć Audigy2 jak znajomy dostanie nową karte mialmi odsprzedać, jak widać narazie nic z tego ;| poszukaj jakiegos Thortona@Barton 2.4-2.6GHz bedzie lepszy na NF7 1482073[/snapback] -> Nie mam pieniędzy. A jak wymienie się ze znajomym P4+GIGUŚ > AMD + ABIT to dostane nawet 50zł :] Kiedyś miałem tego Bartona, szedł 2.4 na 1.7V, teraz mam lepsze chłodzenie (Pentagram QVC-92Cu, wcześniej jakiś Spire WhisperRock IV?!) i nie chciałem dawać 1.8V na rdzeń, myśle że na 2,5GHz pujdzie. Nie dawajcie mi rad co kupić prosze, dziękuje za zainteresowanie tematem, ale prosze wyrażać swoje opinie co do wydajności tych dwóch zestawów. Jeśli piszecie że Intel to prosze uzasadnić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) ten twoj cpu to Barton czy Thorton? Thortona mozna kupic za 200zł ale niewazne... wg mnie i testów :) taki Barton 2.4GHz(~3600+) jes porownywalny do P4 3.4GHz Ale biorac od uwage to co masz do wyboru : AMD Athlon XP-M 2500+ @ 2400Mhz na Abit AN7 Intel Pentium4 2400@3000MHz na Gigabyte 8IPE1000G wziołbym AMD, no chyba zeby ten P4 smigał na 3.6GHz Edytowane 5 Czerwca 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) ten twoj cpu to Barton czy Thorton? Thortona mozna kupic za 200zł ale niewazne... wg mnie i testów :) taki Barton 2.4GHz(~3600+) jes porownywalny do P4 3.4GHz Ale biorac od uwage to co masz do wyboru : AMD Athlon XP-M 2500+ @ 2400Mhz na Abit AN7 Intel Pentium4 2400@3000MHz na Gigabyte 8IPE1000G wziołbym AMD, no chyba zeby ten P4 smigał na 3.6GHz 1482120[/snapback] No i taka odpowiedź jest b.dobra! Dziękuje, jak podobnie napisza jeszcze dwie osoby to jest sprawa załatwiona:) P4 pewnie pujdzie 3,6 ale nie na tej mobo ;( -+=EDIT=+- (reason: bo dopiero teraz zauważyłem :P) ej człowieku jak masz dupiaty procek to niezwalaj winy na płyte mad.gif na moim codegenie moj celek idzie z 2,4na 3,4 z lekko podniesonym napieciem. wiec napewno niejest taka zła Ech a mój idzie z 2.4 na 3,3 na niej, ale dźwięk się wali, wątpie żeby procek był dupny, bo wstaje nawet na 3,8 ale Winda nei chce sie właczyc ;] Edytowane 5 Czerwca 2005 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 to nazbieraj kasy i kup IS-7 po co piszesz w sigu zeczy ktorych jeszcze nie masz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) to nazbieraj kasy i kup IS-7 po co piszesz w sigu zeczy ktorych jeszcze nie masz?? 1482197[/snapback] Nie nazbieram, bo mam jeszcze 143zł długo w caffe gdzie sobie dorabiam :P Najpierw tam musze oddać ;> Prosze, nei piszcie co kupić, bo mnie nie stać! Chodzi o wymiane! AMD OR P4! Thats all! Pole WartośćWłaściwości czujnika Typ czujnika SMSC LPC47M192 (SMBus 2Dh) Temperatury Płyta główna 39 °C (102 °F)Procesor 50 °C (140 °F)Aux 1 °C (34 °F)WDC WD800JD-00HKA0 44 °C (111 °F) Wentylatory Procesor 1536 RPM Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.51 V+1.5 V 1.58 V+2.5 V 2.50 V+3.3 V 3.33 V+5 V 5.08 V+12 V 11.88 V Napięcia chyba złe nie są nie? PS: Co to jest aux? :D Edytowane 5 Czerwca 2005 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 no to wymieniaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 no to wymieniaj 1482265[/snapback] Piszesz to ze złośći czy od serca? Prosze o wypowieź jeszze z trzech osób ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 z tego co podales na poczatku wydajniejszy bedzie chyba raczej AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 osobiście zostawiłbym P4 bo mniej stracisz jak później będziesz chciał odsprzedać (weźmiesz więcej kasy za ten egzemplarz, ze względu na O/C :] ) Za samego procka teraz spokojnie weźmiesz 400-450zł, za AMD raczej dużo mniej.... Co do płyty na Allegro napewno bys ją sprzedał :P Jeśli chodzi o wydajność zależy do czego używasz komputerka. Jeśli kompresujesz video, bawisz się grafiką itp to lepszy będzie Intel. Natomiast jeśli tylko gry to weź AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 ej człowieku jak masz dupiaty procek to niezwalaj winy na płyte :angry: na moim codegenie moj celek idzie z 2,4na 3,4 z lekko podniesonym napieciem. wiec napewno niejest taka zła 1482093[/snapback] :mur: :mur: :mur: Zobacz jego sygranutkę. Zmienił mobo i zobacz jak mu teraz idzie jego proc. Proca am tego samego i jakoś ma na nim FSB 218, więc nie gadaj zę mu proc słabo idzie !! :mur: Pozdro i sorry z OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Po co mi to piszesz? Mam płakać?odpowiadam na pytenie! ej człowieku jak masz dupiaty procek to niezwalaj winy na płyte na moim codegenie moj celek idzie z 2,4na 3,4 z lekko podniesonym napieciem. wiec napewno niejest taka zła ja mam dupiany procek buahahahaha:P no ale jak sobie tam uwarzasz mialem do czynienia z 4 plytami gigabyte 8ipe1000 .8ipe1000G i 8ipe1000 pro3. na 8ipe1000 max fsb172 stabilnie 8ipe1000G max fsb155 stabilnie 2 sztuki tego modelu mialem. 8ipe1000pro3 fsb 175 stabilnie wszystkie mialy wlaczone top performance! na tych samych ramach zasilce i procku! a jak by ktos nie wiedzial to 8ipe1000G jest tania odpowiedzia gigabyte na s478 na 865! zreszta jak sie przesiadlem an ic7 to nie ma problemu wyciagnac fsb 218 stabilnie !! wiec wszystko jasne :) Gigabyte dobre plytki bo stabilne ale pod OC to nie sa stworzone! Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Ja bym nie zamieniał na AMD pod socket A, nawet jeśli byłby trochę wydajniejszy w grach. Po prostu zestaw z P4 będzie więcej warty przy odsprzedaży, chodzi mi o dokładnie o ten P4 2.4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Ja bym nie zamieniał na AMD pod socket A, nawet jeśli byłby trochę wydajniejszy w grach. Po prostu zestaw z P4 będzie więcej warty przy odsprzedaży, chodzi mi o dokładnie o ten P4 2.4. 1482615[/snapback] O "odsprzedaż" nie chodzi, bo ja kurcze, sprzęt bardzo często zmieniam, a teraz czy za dwa miechy mało kto kupi u mnie w miescie używke P4, bo za drogo! Na allegro nie mam konta, nie wystawiam, bo byłbym jakiś czas bez kompa, mniejsza... Na AMD przesiadać chce się bo ma lepszy dźwięk i wogole lepsza mobo ten Abit... firewire ma itp. Przy Pentniaku bym został jak bym miał lepszą karte dźwiękową... Zajmuje się raczej grafiką.... ten 1MB cache dużo daje, nie powiem, ale przy 512kb tez nei bedzie źle chyba co nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) To w takim razie zamień ze względu na dźwięk pod warunkiem, że dostaniesz te 50zł. Zintegrowana AC97 mocno obciąża proca i jest do niczego, przynajmniej będzie zysk z używania SS. Edytowane 5 Czerwca 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 ja mam dupiany procek buahahahaha:P no :) Celek D ale to i tak celafon ;) i potrafi sie ksztusić, a zegarto to d.. poltluc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) no Celek D ale to i tak celafon i potrafi sie ksztusić, a zegarto to d.. poltluc no to zarzuc mi jakiegos screena z pcmarka 2004 np i i daj w tym screenie cupz i potem porownamy je i zobaczymy czy az tak duzo leprzego masz procka:) bo w teori to napewno;) Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...