Skocz do zawartości
Kamilek

Czemu Tak Duzo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Spojrzcie na mój pierwszy config.Gdy włącze na nim prime temperatura płyty głownej to 40 stopni, a gdy jest ciepło to nawet troche wiecej.Czemu tak duzo ??Mam dwa wentyle 12 i z boku 8.No i z proca wieje 92 od pentagrama.Na zasiłce tez 2.Wszystko dobrze ustawione.Z przodu wdmuciach!e z tyłu wydaje,z boku wdmuciach!e.Buda zamknieta czy otwarta nie ma znaczenia.A buda to TT Tsunami.Dodam tylko ze mam kartę graf. 9000pro i ona cholernie sie grzeje.Na normalnym przeglądaniu stron jest bardzo ciepła, to może przez nią taka temp??

Chce zmienić chłodzenie na xp-90 ale czy jest sens jezeli temp. w budzi jest tak wysoka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej kamilek, a możesz dotknąć radiatora NB jak ma 40* lub więcej. Bo u mnei przy 40* radiator NB parzy :| I się boję o chipset, chciałem ostatnio zmontować jakiś nawiew na to ale niemam zbytnio miejsca bo mi AC Freezer 4 przeszkadza (wentyl jest od strony NB)

Pozdro

Edytowane przez freelancer7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest troszeczke ciepły.Nie wiem jak to określić.Zimny nie jest, ale ciepły tez nie jest.Gorący na pewno nie jest.

A jak mam juz swój temat to takie pytanko.Czy to normalne ze w stresie napięcie proca spada z 1,45 do 1,35 ??

Edytowane przez Kamilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś chciał an bierzącą kontrolowac temperaturki i napięcia to instalnij sobei ASUS PC Probe - powinien być na CD od mobo ;] Tam masz taką zakłądkę jak history, dajesz start recording i mozesz sobie zacząć grać lub robić coś innego. Potem sobie patrzysz na cały wykresik (wsyztko ejst, razem z napięciami :D )

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że kończy Ci się zasilacz, tzn pracuje już blisko swoich maksymalnych parametrów. Miałem bardzo podobne objawy na Szefie 420 po przesiadce na 3.2 z HT, napięcie skakało 1,35 a 1,4 w stress. Pomogła przesiadka na 480W Tagana.

Druga mozliwość to przegrzewające się układy zasilania procesora. Oklej mofsety jakimiś radiatorami i sprawdź czy są gorące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi