Cyculon Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Witam. Mam dość dziwny problem. Otóż sprzęt mam taki jaki podany jest w moim podpisie. DO niedawna tego stworka zassilał ModeCom400W :F co było najwieksza pomyłką porażka mojego zycia... I pewnego zacnego dnia dzieki tej zasiłce płyta główna wyladowała w serwisie. Po jej powrocie do serwisu pojechała karta graficzna która notowała duze spadki wydajnosci i duze wzrosty temperatur (praca w windowsie ~80 stopni) Po dwóch serwisowaniach karty graficznej wkońcu wymieniono mi ją na nową. Temperatura wróciła do normy, ale wydajność juz nie. W grze Counter-Strike1.6 przez chwile mam 100fps (powinno byc NON STOP 100fps - było tak jak kupiłem komputer :)) ) a teraz sie zdaza ze ledwo dochodzi do 60... W 3dMark03 spadek ilosci fps jest równiez bardzo duzy. Nie konczylem testu bo w pierwszym "filmiku" fps nie przekroczyły 60 - 70 fps co mozna uznac za porażke... Warto zaznaczyc że "za młodzieńczych lat" moj komputer osiągał ponad 11k punktow. Wiec teraz do Was pytanie. Co jest popsute? Kwestia sterowników, systemu i ogolnie softu z góry odpada. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 przeskanuj komputer adware i jakims antyvirem ;) czy zmieniales sterowniki do karty lub instalowales nowe inf ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 przeskanuj komputer adware i jakims antyvirem ;) czy zmieniales sterowniki do karty lub instalowales nowe inf ? 1481517[/snapback] Format był robiony dzisiaj ;] Sterowniki... Jade na sterownikach które na poczatku dawały z siebie wszystko. Teraz mam najnowsze do grafiki i najnowsze inf... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Format był robiony dzisiaj ;] Sterowniki... Jade na sterownikach które na poczatku dawały z siebie wszystko. Teraz mam najnowsze do grafiki i najnowsze inf... 1481565[/snapback] nie instaluj sterownikow 71.89 tylko jakies poprzednie, ja na tych tez mialem male problemy ;) sprawdz jeszcze ustawienia dx: start>uruchom>dxdiag czy wywali ci jakies bledy przy tescie itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Jakie stery uzyc? update: Wgrałem te co były na płytce dodane z karta graficzną. Brak różnicy. Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Cyculon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 wgraj jakies 66.xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zwrot o 180 stopni. 66.93 - te sterowniki obecnie mam... Wiec tak. Gram sobie na kompie. KOncze grac i zostawiam komputer w stanie wstrzymania. Wracam po jakims czasie wlaczam ponownie kompa i patrze ; o 100fps wszystko piknie smiga... 10 minut i sie komputer wylacza ;o No to wlaczam go jeszcze raz i ... wszystko po staremu czyli 30 - 50 fps itd... i znowy stan wstrzymania i znowu przez 10 min 100fps... Zasilacz mam ten... http://h4g.pl/product_info.php/cPath/32/pr...a04a9330c371555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 to dlatego ze stan wstrzymania jest 'evil' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) Witam. Mam dość dziwny problem. Otóż sprzęt mam taki jaki podany jest w moim podpisie. DO niedawna tego stworka zassilał ModeCom400W :F co było najwieksza pomyłką porażka mojego zycia... I pewnego zacnego dnia dzieki tej zasiłce płyta główna wyladowała w serwisie. Po jej powrocie do serwisu pojechała karta graficzna która notowała duze spadki wydajnosci i duze wzrosty temperatur (praca w windowsie ~80 stopni) Po dwóch serwisowaniach karty graficznej wkońcu wymieniono mi ją na nową. Temperatura wróciła do normy, ale wydajność juz nie. W grze Counter-Strike1.6 przez chwile mam 100fps (powinno byc NON STOP 100fps - było tak jak kupiłem komputer :)) ) a teraz sie zdaza ze ledwo dochodzi do 60... W 3dMark03 spadek ilosci fps jest równiez bardzo duzy. Nie konczylem testu bo w pierwszym "filmiku" fps nie przekroczyły 60 - 70 fps co mozna uznac za porażke... Warto zaznaczyc że "za młodzieńczych lat" moj komputer osiągał ponad 11k punktow. Wiec teraz do Was pytanie. Co jest popsute? Kwestia sterowników, systemu i ogolnie softu z góry odpada. Pozdrawiam! 1481505[/snapback] Witam! Jeśli zainstalowałes sterowniki Intela do płyty głownej : intel inf 7.2.0.1006 TO JEST WLASNIE powod dla ktorego spadlo CI fps w grach i benchmarkach !!! Zainstalowałem system sciagnalem je ze www.station-drivers.com i miałem ten sam problem co TY! ALe po pewnym czasie odinstalowalem to recznie i zainstalowalem starsze i wszystko smiga ! :D Edytowane 6 Czerwca 2005 przez MajkelP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Sprawdze ten sposób w weekend. Zobaczymy co da sie zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zrobiłem format. Wgrałem 7.0.0.1025 i jest pewna poprawa, ale to nie jest to co było... Sterowniki karty graficznej w wersji 66.93 Jeszcze jakies pomysły ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 ostatecznie to moze cos tam serwisssss nabroił... Najlepiej to sprawdz u kogos na innej plycie, albo jeszcze lepiej takiej samej. Jezeli na innej plycie (nie lepszej oczywiscie) po zamontowaniu swoich części bedzie wszystko ok , to cos z plyta, a jak nie to wina czegos innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 hmmm... moze jakies ustawienia biosu na plycie glownej ? sprawdz czy masz wlaczone/wylaczone fast writes, kombinuj, i jeszcze jedno, opisz problem w temacie o GF6800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Ustawienia są domyślne. Z jednyną różnicą to właczony PAT i tyle. Fast writes właczone ( Everest tak pokazuje :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 no to wylacz i zobacz czy pomoze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 hmmm zawsze miałem właczone, ale sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Gdzie to się wyłacza bo nie moge znaleść :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Musi byc w biosie - gdzieś :) ale to pewnie to, u mnie gdy jest włonczone to mam 3D marku 2001 9 tys. a gdy wyłonczone 13 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 W tej chwili praktycznie najwydajniejsze - Intel INF 7.00.19 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 @ pichu - mam je wgrane... :) Po instalacji spadła mi temperatura karty graficznej jak i chipsetu :) @ alberto56 - Hmmm no właśnie tylko gdzie? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Byłem u kolegi z kartą graficzna. U niego karta graficzna po graniu dosłownie była zimna w porównaniu u mnie... Czyli chyba płyta główna do wymiany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...