mpp Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Witam Posiadam plyte Asus A8V Deluxe i AMD64 3200+ Venice - oststnio wsadzielem dwie kosci 2x1GB PDP Patriot LLK i nie wiem dlaczego nie dziala na domyslnych timingach, czyli 2-5-2-3. Przy takich ustawieniach wywala bledy w memtescie i prime95. Jesli zwieksze cykl na CL2,5 wszystko jest OK. W celu przetestowania, czy przypadkiem pamieci nie sa uszkodzone, wsadzilem na plyte ABIT IC7 (i875) i ustawilem wszystko na default (2-5-2-3) i prime95 (test pamieci) przechodzil bez problemu. Nie wiem czy to jes wina plyty (A8V) procesora, tudziez kontrolera pamieci w nim. uszkodzenie pamieci raczej wykluczam ... ale sa nie wiem?? Jak ktos ma jakies info lub moze pomoc to piszcie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 jesli proc albo mobo Ci sie nie przegrzewa to moze trzeba poszukac innego biosu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpp Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Probowalem na 1011 i teraz najnowszym 1012 i jest to samo ....:mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 no to moze mobo nie lubi jakiego timingu ... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...