Wornek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Po przejściach z poprzednią wersją swojego WC na niedługi czas dałem sobie spokój. Ale jest jeden problem te forum działa jak mafia raz wejdziesz i nie wyjdziesz. Dlatego ciągle projektowałem moje wc rev. 2.0 poprzednie nie były godne uwagi lecz z obecnej konfiguracji jestem dumny i postanowiłem się pochwalić. Jednocześnie wszelkie komentarze mile widziane Ok. przechodzimy do konkretów :wink: CPU: Crystal C3 NB: Abadon Lite 3 GPU: Abadon Full Chłodnica Black Ice Pro I Wentylator Qoltec 120 Pompa Hydro L25 Cały układ opiera się na Szybkozłączkach SM 9/12 i bardzo je polecam wygodne a waz nie ma prawa się poluzować .Węże jakie użyłem zwyczajne standardowe węże przezroczyste funkcje odpowietrzania układu pełni trójnik T przed pompą Temperatury: CPU: 40C Athlon 2000@2600 NB: 34C SIS746FX GPU: Nie zmierzone GF4 MX440 Po złożeniu całego układu w moim pokoju zapadła cisza ;]. Jedynie denerwował mnie hdd poradziłem sobie z nim w następujący sposób [Foto 2 & 3]. Poczym okazał się troje nietrafiony dysk cholernie się nagrzewali i 2 razy robiłem na nowo tablice partycji. Po dodaniu wentylatora na 5v problem znikł obecnie szukam bloku na HDD lub będę się starał wykombinować blok Home made Co do głośności zestawu jest on cichy choć można by pokusić się o stwierdzenie ze wręcz niesłyszalny. Wentylatory w chieftecu kręcą się z prędkością 1300 opr. Przepraszam za jakość fotek ale chwilowo nie dysponuje aparatem poza telefonem nie mam nic co robiło by zdjęcia choć troszkę lepsze ;/ Galeria : Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Edit Foto :wink: Edytowane 4 Czerwca 2005 przez Wornek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) zwykle wc i juz , bez zadnych innowacji ... Edytowane 4 Czerwca 2005 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Powiem tak: ładnie, staranie wykonane wc. tylko jedno ale czemu pompka tak jakoś dziwnie krzywo leży?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 te wyciszenie dysku mi się nie podoba, popmki niemożna prosto zamontować?? podoba mi się ten girl na wentyl :) jak z wydajnością na tak małej chłodnicy (stress)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Ja przeewiduje szybkie zalamanie sie weza na odcinku CPU - NB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 mam pytanie: jak wygląda stosunek wydajności do hałasu generowanego przez wietrak qoltec'a ? zasilasz go 12V czy jakimś mniejszym napięciem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 fajne wc bez wodo tryskow :) skoro masz katody to moze jakies UV dodasz ??:> co ty na to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wornek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Powiem tak: ładnie, staranie wykonane wc. tylko jedno ale czemu pompka tak jakoś dziwnie krzywo leży??Pompka jest już ułożona faktycznie wprowadzała dziwne pierdzenie jak była pod delikatnym kontem te wyciszenie dysku mi się nie podoba, popmki niemożna prosto zamontować?? podoba mi się ten girl na wentyl icon_smile3.gif jak z wydajnością na tak małej chłodnicy (stress)??Jeśli chodzi ci o wygląd to mnie on tez denerwuje ale rozglądam się ciągle za blokiem na Hdd i schowam go za zaślepkami Temp stres 45C Ja przeewiduje szybkie zalamanie sie weza na odcinku CPU - NB...Nie ma takiej możliwości węże sa twarde i nie nagrzewają się zbytnio mam pytanie: jak wygląda stosunek wydajności do hałasu generowanego przez wietrak qoltec'a ? zasilasz go 12V czy jakimś mniejszym napięciem ?Qoltec ogólnie mam wrażenie ze to dobry wentylator u mnie chodzi z potencjometrem zakres od 5-10V NA 5V jest całkowicie niesłyszalny przepływ powierza jest tez minimalny ale jednak jak podłączyłem go na 12 to pokazał swoje pazurki potrafi przepompować powietrze jednak moja ocena jest nieobiektywna dlatego ze nie miale innego wentylatora 120 fajne wc bez wodo tryskow icon_smile3.gif skoro masz katody to moze jakies UV dodasz ??:> co ty na to ??Miałem zielony UV jednak głupota było dodać torze % :mur: dlatego te węże takie białe w najbliższym czasie będę je wymieniał Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Wornek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...