gskaruz Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Witam Zakupiłem kilka dni temu Acer 4101 WLMi. Grafikę ma całkiem niezłą - ATI X700 ale z porównaniu do kompa stacjonarnego (z Radeonem 9550) kolory są niezadowalające.. Na przykład na http://www.simplus.pl są takie żywe, a na laptopie są nieco wyblakłe. Na http://tv.wp.pl górna belka na stacjonarnym jest w ładnym niebieskim, na laptopie mocny granat. Próbowałem ustawiać gamma, jasność i kontast ale nie bardzo to wychodzi - czasem biały jakby walił po oczach. No i na stacjonarnym wydaje mi się że obraz jest bardziej ostry, chociaż może to tylko wrażenie. W jaki sposób przeprowadzić dobre ustawianie? Bo pewnie nie ma stałych, dobrych wartości ? A jakie powinno być odświeżanie? Ja mam 60Hz i to podobno wystarcza. Grzegorz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 u mnie na obu kompach belka best granatowa :? na laptopie moze ciut jasniejsza, ale t dlatego ze CRTmam zawsze lekko przyciemnione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zamiast ustawiac w laptopie, ustaw lepiej w tym stacjonarnym :P :mur: IMHo masz tam cos poprzestawiane z kolorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gskaruz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Czy są jakieś standardowe wartości jakie można przydzielić dla tych ustawień? Oczywiście najlepiej jest na oko, ale ciężko mi tak dobrać wartości 3 suwaków abym był zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Moze sprobuj ustawien domyslnych na poczatek... Jesli mowa o jakimolwiek ustawianiu jasnosci, nasycenia kolorow i kontrastu to polecam robic to na screenach testowych programu NOKIA Monitor Test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauli Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zamiast ustawiac w laptopie, ustaw lepiej w tym stacjonarnym :P :mur: 1482856[/snapback] spider, szkoda glowy nerwusku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 spider, szkoda glowy nerwusku :wink: 1483255[/snapback] Nic nie wnosisz tym do tego tematu... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 notebooka nie mam ale LCD na pokladzie jest :) wiec do normalnej pracy mam tak: jasnosc 0/100 kontrast 50/100 kolory gdzies posrodku (chyba preset na 6500K) a gamma mocno w dol (jakos na 1/4) kolory sa fajne, tylko na poczatku troszke ciemno, ale co kto lubi (siedze po nockach wiec ...) A wogole to do LCD trzeba sie przyzwyczaic:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Chcialem zauwazyc, ze matryca w laptopie nie ma rozbudowanego menuOSD, w ktorym by mozna ustawic kontrast i temperature kolorow... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Chcialem zauwazyc, ze matryca w laptopie nie ma rozbudowanego menuOSD, w ktorym by mozna ustawic kontrast i temperature kolorow... :P 1485080[/snapback] ups ... a tak powanie to: w zadnym czy istnieja jakies chlubne wyjatki ?? bo w sumie to znow bede sie musial przywyczjac jak w koncu znajde cos dla siebie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...