Skocz do zawartości
maydayone

Wymiana Płyty Na Tą Samą Temp Proca +15c

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

mój config to:

AMD Barton 3000+ chłodzony wiatrakiem spire 2300rpm

Asus A7N8X-E Deluxe

2X 256MB Kingston

Samsung 160GB SATA

Huntkey XP 300W

GF 2MX200 32MB

Miałem ostatnio wymiananą ww płyte na nową po stara padła. Problem polega na tym że na starej płycie miałem temperatury 45 ide, 55 stres a teraz(na nowej płycie mam ide 54 a stres to po 20 min mam już pod 70:/. NIe wiem co jest grane bo chłodzenie nie było zmieniane. Opcja z tym że inaczej pokazwyał czujnik na tamtej płycie a inaczej pokazuje na tej też raczej odpada bo sprawdzałem na tamtej płycie temp radiatora palcami i było wprządku. Teraz jak się dotknełem jak pokazywał 67C to się spiekłem dośc dobrze:/. Więc wynika z tego że proc faktycznie się grzeje bardziej niż na strej płycie a skoro się radiator jest gorący to znaczy że też jest prawidłowo posmarowany(smarowałem kilka razy różnie ilości pasty). Temperatura otoczenia też się zbytnio nie zmieniła. Sam już nie wiem co to może być napięcie ma 1.68(zawyżane przez płyte) ale na starej tez było zawyżone).Z przyjemnością bym je obniżył jak by się dało:/.Chłodzenie już ma w planie wyienić od dośc daswna na pentagrama 80cu ale skąd te różnice skoro płyta taka sama?? . Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co to dego dziwnego zjawiska to bardzo prosze o odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze Ci kurze gdzies osiadl ? pamietaj tez idzie lato i czasami tempy sa naprawde masakryczne ;) pomimotego ze tego nie odczuwasz czasami, moze teraz ograniczyles troche obieg powietrza w budzie zmieniles polozenie kompa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi