Skocz do zawartości
Orion_THG

Opel Rekord Vs Kadet

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej nie bedzie to jakas wielka roznica, a jesli myslisz o wlozeniu tego do budy, to imho rozsadniej brac mniejsza. Jesli nie bedzie szla do srodka, to bym bral wieksza oczywiscie. Pod warunkiem, ze porownujemy obie nagrzewnice w podobnym stanie tech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle o zrobieniu zewnetrzenoego modulu WC podobnego rozmiarami i umiejscowieniem co Prometei z ktorego wychodzilyby tylko 2 wezyki podlaczane do obiegu wewn PC.

Najchetniej zamontowalbym jakas frontowa chlodnice od samochodu, niestety nowe sa za drogie a uzywane zbyt wielkie do czyszczenia mechanicznego :(.

Chyba skusze sie na rekorda, jestem maniakimem ciszy, 2 120tki @ 3-4V beda cichcsze i wydajniejsze od 4 80tek. Z reszta planuje chlodzic i CPU i GPU (na NB dam cooler od starego Athlona :D). Przyda sie wieksza chlodniczka, poki co bedhe chlodzil AXP 1700+ @ 2600+ 1.85V + R9550 @ R9600 PRO ale w przyszlosci planuje R9800PRO wiec rekord sie przyda (kadet moglby wymagac za glosnego przedmuchu).

Ale temat jeszcze nie jest zakonczony, moze ktos inny ma cos do powiedzenia w porownaniu kadet vs rekord?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zastosowaniu tego samego wiatraka (120 na 5-7V) i kartonowego shrouda obie nagrzewniczki były u mnie tak samo wydajne - jeśli można wierzyć czujnikowi na płycie :D

Różnica w wydajności będzie zależała od wydajności wiatraków - ale dwie 120 na pewno są fajniejszą opcją od czterech 80 :) U mnie było to około 4-5 stopni (2 wiatraki na rekordzie vs jeden na kadecie), bo nie mogłem za szybko wiatraków puszczać bo by mi się shroud rozpadł :P

A to co jest lepsze do włożenia do obudowy zależy od wymiarów budy i tego gdzie się chce chłodnicę upakować - rekord jest węższy i bez problemu pasuje na górę czy przód :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy moze mnie ktos oswiecic na temat roznicy w wydanosci Rekorda normalnego i wersji slim? Ta slim jest chudsza (chyba 3cm zamiast 5)... czy to bardzo obniza jej wydajnosc? Moge takiego rekorda slim w dobrym stanie wyczyszczonego chemicznie (sam go wyczyszcze mechnicznie) dorwac za 50 zł... Oplaca sie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi