Spax Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witam Zakupiłem sobie Abita AV8 na chipsecie VIA K8T800 Pro i do tego AMD 64 3000 na s939. Po złożeniu kompa postawiłem winXP i zacząłem instalować sterowniki dołączone do płyty głównej. Doszedłem do instalacji "VIA 4-in-1 Driver" gdzie były trzy pola wyboru: -VIA PCI IDE Bus Driver, -AGP Driver, -VIA INF Driver 2.00a. Producent zalecał wybrać wszystkie trzy więc tak zrobiłem. Po instalacji zgodnie z zalecaniami zrestartowowałem kompa. Efekt był taki że XP już nie wstał. Komp uruchamiał się do momentu wyświetlenia okna ładującego XP. Postawiłem XP jeszcze ze dwa razy ale efekt ten sam. Za czwartym podejściem po instalacji XP zainstalowałem tylko 2 i 3 opcję czyli AGP i VIA INF i komp chodzi normanie. Wszystko więc wskazuje że problem tkwi w VIA PCI IDE bus Driver. Czy ktoś się spotkał z takim problemem i jak go można rozwiązać ?? Potrzebowałbym rozwiązania pewnego i sprawdzonego bo mam już wszystko poinstalowane i nie uśmiecha mi sie znwu stawiać XP w razie niepowodzenia. Dzięki za jakąkolwiek pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 konfig jak w sygnaturze i zainstalowany VIA Hyperion 4 in 1 v4.55 vp1, nie ma zadnych roblemow, wogole to ktore via instalowales ? najnowsze VIA HyperionPro V5.00A.0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spax Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Ja instalowałem VIA Hyperion 4.51 i 4.53. Wersje 4.53 miałem na płytce z płytą w zestawie a 4.51 znalazłem na stronie producenta. A skąd można ściągnąć te najnowsze 5.00A.0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 stad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...