-Yamroz- Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Maserati ehhhh piekna fura... moje mazenia to pelen garaz 1. 911 carrera 4s z jasna skora;2. jako lima passat w8; 3. impraza wrx sti @350-400KM;4. supra ful tun ile sie poprostu da na swiecie moze z silnkiem od sixteena ;-); mitsubischi 3000gt @ duzo szmocy; nissan 300zx jak wczesniej; nissan skyline za najlepszy uklad jezdny swiata z tunem @ sky is the limit; i wieeeele innych cudownych przy ziemi bardziej to moze celica ts 200KM z tunem ew civka sedan z silnikem od type-ra, fokus st ale 170 raczej ze wzgl na super uniwersalne zawieszenie, moze 3000gt 220KM z allegro wielo letni..... Hehe Subaru Impreza 2.0 400KM?? Sa dwa wyjscia: albo chcialbys wlozyc nowy silnik, albo rozwiercic ten tak ze bys go wymienial na kazdym przegladzie co 15 tys. km... Ludzie zastanowcie sie, kazdy tuning ktory wplywa na konstrukcje silnika (nie mowie o dolozeniu turbo, zwiekszeniu srednicy wydechu) powoduje ze silnik traci na zywotnosci, wszystkie te stuningowane bryki mastahow ze zlotow tuningu stoja prawie caly czas w garazach bo koszty napraw by ich zjadly... Subaru i tak nie moze sie cieszyc z wytrzymalosci tego silnika (bo za dlugo sie na nim bezawaryjnie nie pojezdzi (nic dziwnego 130koni z litra to bardzo duzo...) a jeszcze go dokrecac??) Po co? BTW Do supry by sie raczej nie zmiescil silnik od sixteena o ktorego rewelacyjnej technice uzycia 16 clindrow juz pisalem (teraz mazda chyba pracuje nad 4 cylindrowcem w ktorym 3 by pracowaly a 4 wlaczal sie przy przyspieszaniu...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 eee tam gustu nie macie :D http://www.republika.pl/jaguars/xj220a.jpg http://www.republika.pl/jaguars/stypec.jpg http://www.republika.pl/jaguars/xkra.jpg niema jak Jaguar a ostatecznie to jakiegos t-80 albo inego Pandura :twisted: :twisted: A moze takiego co ? :twisted: Tanio odsprzedam :twisted: :twisted: FotO :twisted: Pozatym czytałem, że wymyślili nowy silnik Diesla który przy pojemności 1,3 pozwoli rozkulać autko do 257 km/h (wcześniej na 1,3 Dieslu to 200 km/h to był problem) :roll: Silnik ma wykorzystywać technologie Common Rail i być wprowadzony już niedługo 8) Jak znajde linka to posta updatne, sami przeczytacie 8) Update: Nie o tego lkinka mi chodziło ale tego tesh możecie przeczytać Auto-Świat: Ekstremalny diesel i nie tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 fajny ten Jaguar tak btw silnikow to Diesle sa najlepsze ojciec mi opowiadal ze jak studiowal na politechnice to nial kumpla ktory zajmowal sie silnikamiwziol silnik od czegos na J nie pamietam ale to motocykl(polski jakis taki co byl jeszcze w prl) i zrobil mu male oc i wycisnol z niego 400km niestety dlugo silnik nie pozyl :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Yamroz nie wiem dlaczego dziwi Cię moc rzędu 350-400 KM z dwulitrowej Imprezy. Silniki w autach WRC są dławione za pomocą tzw. zwężki która ogranicza średnice kanału którym dostaje się powietrze do silnika do skromnych 35 mm. Rajdowcy niejednokrotnie podkreślają że bez zwężki moc aut sięgałaby 500 KM. Nie zmienia to jednak faktu że takim autem raczej ciężko by się jeździło na codzień ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Nissan Skyline GT-R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Yamroz nie wiem dlaczego dziwi Cię moc rzędu 350-400 KM z dwulitrowej Imprezy. Silniki w autach WRC są dławione za pomocą tzw. zwężki która ogranicza średnice kanału którym dostaje się powietrze do silnika do skromnych 35 mm. Rajdowcy niejednokrotnie podkreślają że bez zwężki moc aut sięgałaby 500 KM. Nie zmienia to jednak faktu że takim autem raczej ciężko by się jeździło na codzień ;-) Nie rozumiesz o co mi chodzi chyba... Czy ja napisalem ze nie mozna?? Alez prosze mozna, tylko jedno ale. Wiesz jaka jest przecietna zywotnosci silnika rajdowego ok. kilka(nascie) km... (i to z naprawami w miedzyczasie). Przy spokojniejszej jezdzie wydluzmy ten okres 10-20krotnie? I jak? Dlugo bys sobie na nim nie pojezdzil... O to mi chodzilo. Sa pewne normy, i zeby silnik zyl dlugo i szczesliwie nie powinno sie przekraczac 100-120 koni z litra, wyzej to dla silnika meczarnia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Subaru Impreza STI :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Aha jeszcze jedna sprawa dotyczaca Imprezy WRX STI 400KM, porownaj sobie materialy uzyte do produkcji IMPREZY ST42 a cywilnej wersji. Jakosc metali przede wszystkim, z czego jest blok glowny, z czego nasada cylindra,tlok itp. Jakie sa domieszki itp... Jeszcze raz mowie. Nie ma mozliwosci zeby z litra uzyskac 200 koni bez ZNACZNEGO zwiekszenia zuzycia paliwa (ktore i tak nie jest male a bak ma tylko 55 litrow jesli dobrze pamietam - co przy wzroscie zuzycia o 50% wystarczylo by na przejechanie 200 kmetrow bez tankowania LOL) i STRASZNEGO skrocenia zywotnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Ja mam tylko 2 wozy: Ferrari F40 Ford Mustang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 a mi by WYSTARCZYLA honda accord 2.0 albo honda civic ta czarna co byla w Szybkich i Wściekłych albo golf 2 gti golf 3 gti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Terenowe Lamborghini LM-002- zjawiskowe auto. Wygląda trochę jak Hummer , ale jest o wiele większe i ma silnik od Diablo-444 KM 8) Występowały też 495 KM. Factory Transmission: 5 spd man Engine: 5167 cc V12 Torque: 368 lb-ft @ 6800 rpm Horsepower: 444 bhp @ 6800 rpm 0-60 mph: 8.5 sec (0-100 km/h) Top Speed: 210 km/h Tires: 345/60VR15 Pirelli Scorpion Brakes: disc / drum Suspension: Independent, coil springs and Track: 1615 mm Length: 4900 mm Width: 2000 mm Curb Weight: 2700 kg Height: 1850 mm 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 LANCER EVO VII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ztych w zasuegu to byle którą omege , stare audi 100 (lub 120) (oczywiscie z najmocniejszymi silnikami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 A tak wogóle to lubię japońce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Jednen z moich wymaroznych!! I ten realny :D to PORSCHE 911 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 wszystko co jezdzi i mozna ekipe na rolki zapakowac :) hamer to nierealny.. z relanych to jakies bmw/audi z 90 roku i rzadze + malowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ferrari Enzo Ferrari Ford Boss mustang '70 ford mustang Shelby GT500 lata 60 ford svt mustang cobra r lamborghini murcielago ford mustang GT toyota celica wystarczal mi moj poprzedni woz Astra F 1.6 hatchback, ale ktos go sobie porzyczyl. fakt, ze zostal znaleziony po 2 miechach, ale bez przednich kol, przednich blotnikow i swiatel, pasa przedniego i maski, dodatkowo ze zdemontowanym osprzetem silnika, komputerem i fotelami, po za tym byl strasznie poobijany. Ale AC rulez, kto nie placi to niech zacznie bo to sie oplaca, fakt, ze nie zwraca samochodu po jego utracie, ale zmniejsza bol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuchras Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ja mam tylko jedzo marzenie: Mclaren F1 ehhhhhhhhhh :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 tylko uwazaj jak bedziesz tym mclarenem w polsce jezdil bo sobie cos urwiesz od spodu ;) w wawie widzialem koleiny na 20cm 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Przeciez to jest samochod na tory wyscigowe, on jest jak bolid formuly 1, nim sie nie da jechac na zwyklej drodze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 mi wystarczylaby zwykla Golfina :) a z nieosiagalnych to Cadillac Eldorado, Hummer; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ja mam tylko jedzo marzenie: Mclaren F1 ehhhhhhhhhh :D 8) Z tego co wiem to autko ma śliczne osiągi ale jest jednoosobowe... jak tym gdzieś laske np zabrać ? :? :wink: Viper SRT-10 2003 RuLeZ :wink: Powiekszam swoje marzenie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 " Z tego co wiem to autko ma śliczne osiągi ale jest jednoosobowe... jak tym gdzieś laske np zabrać ? " Wcale nie jest 3osobowe. Jedna osoba z przodu i dwie cofniete z tylu po bokach... Wiec mozna zabrac dwie laski:D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 " Z tego co wiem to autko ma śliczne osiągi ale jest jednoosobowe... jak tym gdzieś laske np zabrać ? " Wcale nie jest 3osobowe. Jedna osoba z przodu i dwie cofniete z tylu po bokach... Wiec mozna zabrac dwie laski:D... jednym slowem - STEREO :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 " Z tego co wiem to autko ma śliczne osiągi ale jest jednoosobowe... jak tym gdzieś laske np zabrać ? " Wcale nie jest 3osobowe. Jedna osoba z przodu i dwie cofniete z tylu po bokach... Wiec mozna zabrac dwie laski:D... jednym slowem - STEREO :lol: :lol: :lol: Inaczej hardcore - "nice shoes" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuchras Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Przeciez to jest samochod na tory wyscigowe, on jest jak bolid formuly 1, nim sie nie da jechac na zwyklej drodze... Mowie o wersji 'ulicznej' (ta bez spojlera), nie sportowej 8) Tym mozna normalnie smigac (no moze nie u nas :D ) A z tymi laskami zo sie zgadzam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Ciekawe jakbyscie przejechali sie ta wersja uliczna z przeswitem 100mm przejechali sie w polsce (albo w miastac europy (nie mowie o autostradach)) takim samochodem. Trzebaby go chyba podbic stala:)... Ja moim golfem (wersja zupelnie normalna 1.6SR) tre o koleiny w warszawie jakie sa na drodze wylotowej do janek z okecia jak mam z 300-400 kg obciazenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuchras Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Hehehe Yamroz pewnie jakbym mial taki samochod to bym w nim tylko spal :D :D :D Zreszta, zeby go kupic to pewnie musialbym sprzedac cala moja rodzinke i wszystko co wogole mam a pewnie i tak by nie starczylo :D (wg NFS 2 kosztowal ok. 500 000 funtow :( ) To tylko marzenia hehe. To tez w sumie ladne jest: Jakby sie starsi dorzucili to moze... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Ciekawe jakbyscie przejechali sie ta wersja uliczna z przeswitem 100mm przejechali sie w polsce (albo w miastac europy (nie mowie o autostradach)) takim samochodem. Trzebaby go chyba podbic stala:)... Ja moim golfem (wersja zupelnie normalna 1.6SR) tre o koleiny w warszawie jakie sa na drodze wylotowej do janek z okecia jak mam z 300-400 kg obciazenia... Hydrauliczne zawieszenie :wink: Regulowany prześwit, albo tak jak w niektórych autach - regulacja trybu street/offroad :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 reed - urodzę twoje dziecko, tylko kup mi takiego :> A naprawdę to Skoda Octavia albo Opel Vectra II hatchback. I najlepiej na wodę albo piasek :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...