Skocz do zawartości
sinus

czy zalman wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar w najbliższym czasie zwiększyć napięcie na procku na maxa, bo nie chce przecinać zwor, i musze zmnienić mojego jamicona :wink: myślałem o wc na bloku z 4max albo z siliconvalley. który lepszy, i jaka jest różnica między miedzianymi a aluminiowymi? ale to duży kłopot i jak tata zobaczy coś takiego w moim kompie to sie chyba przewróci! :lol: :lol: :lol: więc myslałem o zamontowaniu zalmana 6500 albo 6000 czy dają rade jak skręce kompa na 2100xp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz naprawde kręcić i dawać duże napięcia musisz się zabezpieczyc w naprawde dobre chłodzenie.

WC konieczne. www.bloki.wodne.prv.pl - profesjonalny sklep kupisz tam wszystko co potrzeba :) Mate górą :D

Pamiętaj, ze duże napięcia skracają życie procka.

po wyzej 1.85v nie powinno się przekraczać. Tz możesz ale skrócisz życie procka.

A różnica po miedzy blokiem miedzianym a aluminiowym jest taka, że miedz lepiej odprowadza ciepło.

Pozdrawiam

Quest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy tak podejżewam że będzie 2100xp :oops: bo w tej chwili mam fsb=150 a moge jeszcze dzwignąć tylko do 160. jak będzie wtedy chodził procesor i jakmagę jeszcze go podkręcić? może zmienić bios?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy tak podejżewam że będzie 2100xp :oops:  bo w tej chwili mam fsb=150 a moge jeszcze dzwignąć tylko do 160. jak będzie wtedy chodził procesor i jakmagę jeszcze go podkręcić? może zmienić bios?

masz ecs wiec nie mozesz podniesc napiecia na rdzeniu wiec zostaje ci tylko zrobic vmoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... patrz konfig poniżej Dołączona grafika

athlonXP 1600+ 1400@1711mhz [napięcie nie zmienione] [10.5x163/33] temp. 45-53oC titan... przy otwartym oknie dzisiaj[1oC na zewnątrz pomieszczenia i leeki przeciąg w pokoju temp. na pamięci spadła do 17oC normalnie 28oC] Dołączona grafika [chyba sobie nogi odmroziłem tak wiało Dołączona grafika hehe... ]

sisfot sandra 2003 test proca 6448/2559 Dołączona grafika.

Zima Power !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...