Skocz do zawartości
camilos

Problemy Z Płyta Główną Tusl2-c !

Rekomendowane odpowiedzi

1.Mam mały problemik, nie wiem jak podłączyć kabelki które odpowiedzialne są za włączanie komputera, światełka, reset komputera itp. Nie posiadam instrukcji obsługi do tej płyty głównej (Asus TUSL2-C). Proszę o pomoc.

Nie wiem czy będzie komp dobrze działał, bo mam zasilacz tylko 230V, a w tym kompie mam:

1. Procek 1400 MHz Pentium

2. Karta graficzna NVIDIA RIVA TNT2 64 32 MB

3. Płyta główna Asus TUSL2-C

4.128 MB pamięci SDRAM

Z góry dziękuje za pomoc !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz małym druczkiem przy pinach (prawy dolny róg płyty) opisane skrótami,, może jeszcze gdzieś jest nadruk na płycie

co do zasilatora - tego nie wie nikt ;)

nie wim czy sobie zdajsz sprawę że ten procek z płytą mozesz nieźle sprzedać :-) procek powinein bez problemu pujść za 200zł :-) płytka za 100 ;) mozesz wymienić ten sprzęt na coś dwa razy szybszego niemalże bez dopłaty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja właśnie kupiłem go za 280 zł :).

A co do tych pinów to wiedziałem jak to zrobić, ale nie miałem instrukcji obsługi. Już wszystko podłączyłem, komp działa i nieźle śmiega. Chciałem ulepszyć swojego starego żeby działało na nim więcej gier no i co ważne programów, które wcześniej się wieszały.

Tata potrzebuje jakiegoś kompa który będzie nieźle działał no i ja potrzebuje kompa do gier, bo do programów używam nowego kompa, który jest opisany w sygnaturce.

Wiedziałem gdzie podłączyć te piny, ale te napisy na płycie głównej były jakieś dziwne. Pomęczyłem się no i wyszło, jestem z siebie bardzo dumny, bo to pierwszy komp który złożyłem BEZ INSTRUKCJI :-P.

Dzięki za pomoc, ale niestety spóźniłeś się.

PS. Mam jeszcze jedno pytanie z tym zasilaczem, czy waszym zdaniem pochodzi jeszcze ten komputerek z rok na tym zasilaczu czy nie ??

Edytowane przez Camilos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Mam mały problemik, nie wiem jak podłączyć kabelki które odpowiedzialne są za włączanie komputera, światełka, reset komputera itp. Nie posiadam instrukcji obsługi do tej płyty głównej (Asus TUSL2-C). Proszę o pomoc.

Nie wiem czy będzie komp dobrze działał, bo mam zasilacz tylko 230V, a w tym kompie mam:

1. Procek 1400 MHz Pentium

2. Karta graficzna NVIDIA RIVA TNT2 64 32 MB

3. Płyta główna Asus TUSL2-C

4.128 MB pamięci SDRAM

Z góry dziękuje za pomoc !!!

1482379[/snapback]

hmm :blink: ja mam zasilacz -> sygnaturka 250 W komp podobny do tego co wymieniles, i jakos OK, tez zmienilem na ASUSA, bo wczesniejsza sie spalila, gdybym mial aparat to bym Ci fotke walnal, za chwile zrobie w paincie jak to ma byc te kabelki... a co do zasilki SPOX, ja mam -> znowy sygnaturka :wink: i jakos wszystko juz chodzi spory czas.... takze sie nie martw, dzisiaj kupuje sobie myche nowa, mam nadzieje, ze bede jeszcze bardziej wymiatal w cod'a ;]

EDIT: oto cale zdarzenie przejzyste :wink: -> LINK!!!

Edytowane przez M@Ly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi