zuli007 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witam mam następujący problemik. Próbuje kręcić drugiego kompa o konfiguracji P4 2.4C, Abit IC7 oraz pamieci Seitec DDR 400. Proc jak wiadomo ma magistrale 200 w trybie quad. Po podkręceniu procesora np na 2.7 Ghz pojawiają się niebieskie ekrany , mimo tego iż pamieci opuszczam dzielnikiem 5:4 więc chodzą niżej niż 200 Mhz. Po włożeniu pamieci z mojego komputera (Hynix DDR400) komputer śmiga na 3.2 Ghz bez zmiany vcore. Moim zdaniem płyta główna gryzie się z pamieciami Seitec, co Wy o tym sądzicie ? Dodam jeszcze ze na standardowych ustawieniach FSB= 200 i wszystko chodzi stabilie jak skała ? Czyżby te pamieci nie lubiły pracować na niższym FSB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 nom prawdopodobne ze sie gryza czasami sie zdarza. mi nic innego nie przychodzi do glowy niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...