michal_s Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witam Chcialem podkrecic troche mojego proca ktory siedzi na plycie ASRock-a K7VT6-C chip VIA KT 600, ale nie wiem jak, wiem ze mnoznik jest zablokowany, mozna przez FSB lub zmiane napiecia, tylko gdzie tego szukac ? Szukalem w biosie nic takeigo nie znalazlem (bios AMI 01/19/05). Nizej podaje linka do schematu plyty. ---> SCHEMAT Dodam ze zworki do zmiany FSB (10 nr na schemacie) ustawiane sa na czestotliwosc 333 mhz. W rzeczywistosci jednak pracuje na szynie 166 mhz. Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Bo na ASRockach nie ma takiej opcji w BIOSIE. Sam mialem K7S8X i szybko go wymienilem na ABITa NF7 2.0. Jesli chcesz podkrecic to przez drutmoda. Pamietam, ze gdzies bylo o tym bardzo dokladnie napisane na jakiejs niemieckiej stronie, ale juz nie pamietam. Jak znajde do napisze. No... chyba, ze ktos zrobi to przede mna. :D A co do zworek, to ja u siebie ich nie przestawialem, a proc z podpisu lecial stabilnie, bez zmiany vcore na 1920MHz, bez drutmodow. Pozdro! Edytowane 5 Czerwca 2005 przez jvt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Z tego co jest napisane w instrukcji do tej płyty wynika, że powinieneś przestawić zworki oznaczone jako FSB_SEL na FSB 200. Później możesz już jechać z BIOS, przy 2GHz prawdopodobnie będziesz musiał ustawić "CPU Overvoltage (czy jakoś tak) na 5%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 mi ten sempronik bez podnoszenie napięcie stabilnie leci na fsb214 na asr k7s8x i zmieniałem fsb w biosie. Nie wiem jak jest na K7VT6-C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...