Skocz do zawartości
michal_s

Oc Sempron 2300 Na Asrock K7vt6-c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialem podkrecic troche mojego proca ktory siedzi na plycie ASRock-a K7VT6-C chip VIA KT 600, ale nie wiem jak, wiem ze mnoznik jest zablokowany, mozna przez FSB lub zmiane napiecia, tylko gdzie tego szukac ? Szukalem w biosie nic takeigo nie znalazlem (bios AMI 01/19/05). Nizej podaje linka do schematu plyty.

---> SCHEMAT

Dodam ze zworki do zmiany FSB (10 nr na schemacie) ustawiane sa na czestotliwosc 333 mhz. W rzeczywistosci jednak pracuje na szynie 166 mhz.

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo na ASRockach nie ma takiej opcji w BIOSIE. Sam mialem K7S8X i szybko go wymienilem na ABITa NF7 2.0. Jesli chcesz podkrecic to przez drutmoda. Pamietam, ze gdzies bylo o tym bardzo dokladnie napisane na jakiejs niemieckiej stronie, ale juz nie pamietam. Jak znajde do napisze. No... chyba, ze ktos zrobi to przede mna. :D

A co do zworek, to ja u siebie ich nie przestawialem, a proc z podpisu lecial stabilnie, bez zmiany vcore na 1920MHz, bez drutmodow.

Pozdro!

Edytowane przez jvt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co jest napisane w instrukcji do tej płyty wynika, że powinieneś przestawić zworki oznaczone jako FSB_SEL na FSB 200. Później możesz już jechać z BIOS, przy 2GHz prawdopodobnie będziesz musiał ustawić "CPU Overvoltage (czy jakoś tak) na 5%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...