Gość Pigmej Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zbliża się lato i gorące dni dadzą się we znaki. Proponuje aby każdy kto ma coś sensownego do powiedzenia albo chce się coś dowiedzieć w tej kwestii wypowiedział się. Ja osobiscie nie znam się na tym, ale poważnie rozpatruję zakup klimatyzacji do swojego pokoju. Zatem proszę o jakieś opinie, sugestie, porady. Co kupować, jakich firm, może konkretne modele, jakie koszty, itd.? Wszystko co związane z tym zagadnieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Nie znam się ale z tego co rozglądałem się po ofertach to koszt minimum 1000pln z hakiem za coś rozsądnego. Też potrzebuję czegoś do pokoju bo wahania temeratur od 20 do 33 stopni nie są przyjemne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Mozna sobie samemu stworzyc takie urzadzonko co by chlodzilo chociaz moj pokoj 4x4m? Mieszkam na ostatnim pietrze, dach bez izolacji i okna po poludniowej stronie pokoju, temperatura w stresie ostatnio zanotowana przy podlodze to 38*C :blink: W lecie jest jeszcze gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Na alegro znalazlem fajny klimatyzator. Koszt w sam raz, tylko problem jak go zaadoptować żeby nie trzeba kuć ścian i przerabiać okna. KLIMATYZATOR Myślałem żeby może zdjąć na lato jedno skrzydło okna (mam dwa) i w to miejsce coś zaadoptować z już wbudowanym tym cackiem co wyżej ale trochę się boję że to bedzie bardzo kijowo wyglądać. Bo co tam dam? Drugie wyjście to jednak przerobić okno i wstawić niższą szybę. Ktoś już może przerabiał takie rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Widze ze macie jaki sam problem jak ja !! mam najcieplejszy pokój w całym domu i normalnie czasami latem (np teraz) można dostac pier[cenzura] komp też nieźle dostaje po [gluteus maximus] bo chłodze go powitrzem.... max tem jak w sygnaturce a zimą jest 45 :) hehe widzialem fajne kilmatyzacje ale zadna nie była w rozsądnej cenie zeby automatycznie regulowala temp w pokoju poprostu jak chcesz to wlanczasz i jest zimno a jak nie to nie.... i tu jest ból a ja nie mam kasy na klime za 3000 :(hehe narazie musi wystarczyc wiatraczek ;P :P :P pozdro ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...