kuruś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Wiem że idzie jakoś poprzez edycję rejestru ukryć naszego kompa w lacie tylko nie pamietam jak więc proszę was o pomoc. Chodzi tu o windowsa xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Wiem że idzie jakoś poprzez edycję rejestru ukryć naszego kompa w lacie tylko nie pamietam jak więc proszę was o pomoc. Chodzi tu o windowsa xp. 1482840[/snapback] Wystarczy wylaczyc Klienta Sieci Microsoft Networ , Udostepnianie Plikow i w protokole TCP/IP Wylaczyc NetBIOS. , ale to wszystko i tak nie sprawi ze nie bedziesz niewidzialny.... poprostu nie bedzie cie wogole w otoczeniu sieciowym i takie tam, a ukryc komputera to sie poprostu nie da ;p. Chyba ze postawisz drugi komputer jako firewall-podpuche ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 net config server /hidden:yes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 net config server /hidden:yes 1483755[/snapback] No to ja praktytcznie to samo napisalem.... ale z ukryciem to nie ma NIC wspolnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) Właśnie o to mi chodziło teraz lamy z mojej sieci nie będą mnie widzieć w otoczeniu. Chociaż po wpisaniu komendy \\nazwa kompa pujdzie wejść na mojego kompa, ale oni nie znają tej komendy :P a udostępniania plików i drukarek nie chcę wyłączyć bo chce udostępniać. ------------------------- Odświeżam... ------------------------- Jak w XPSP2 bez instalacji jakiś firewall'i zablokować odpowiedź na ping? Doszedłem do tego, że trzeba by skasować ptaszka przy pozycji "Zezwalaj na przychodzące żądanie echa" Tylko problem taki, że nie idzie tego skasować... Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez kuruś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Jak w XPSP2 bez instalacji jakiś firewall'i zablokować odpowiedź na ping? Doszedłem do tego, że trzeba by skasować ptaszka przy pozycji "Zezwalaj na przychodzące żądanie echa" Tylko problem taki, że nie idzie tego skasować... Nikt nie wie? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...