cadavre Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witam! Nie doszukałem się niczego sensownego na ten temat... Jaka jest tolerancja pierdzenia cewek? Aktualnie na napięciu 1,7V na mojej płycie 8RDA3I (2 fazowe zasilanie shit) przy benchmarku na Prime95 juz leciuki słuchać pomruki. I jeszcze jedno pytanie: co się dzieje z cewkami jak są "nadtaktowywane" (nazwijmy tak :P)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 cadavre napisał(a): Witam! Nie doszukałem się niczego sensownego na ten temat... Jaka jest tolerancja pierdzenia cewek? Aktualnie na napięciu 1,7V na mojej płycie 8RDA3I (2 fazowe zasilanie shit) przy benchmarku na Prime95 juz leciuki słuchać pomruki. I jeszcze jedno pytanie: co się dzieje z cewkami jak są "nadtaktowywane" (nazwijmy tak :P)? 1482844[/snapback] Tolerancji nie ma zadnej, pierdzenie cewki to luz na rdzeniu i nie przeszkadza to cewce w 'pracy'. Z czasem moze pierdziec coraz bardziej, jezeli chodzi o cewki w ukladzie zasilania CPU najwazniejsze jest zeby nie przegrzac izolacji ale to trzeba byc bardzo zdolnym. Pierdzenia mozesz sie pozbyc przy pomocy jakiegos kleju typu 'super glue'. przy wylaczonym kompie po kropelce na kazda cewke i problem znika raz na zawsze :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Przyjmując, że to na obrazku to cewka (z boku) to kapnąć tak jak pokazuje czarna strzałka? :blink: Cewka (Paint rulez :D): http://img299.echo.cx/my.php?image=cewka4sy.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 zazwyczaj pomaga ściśnięcie palcami drutu tak aby dobrze przylegał do rdzenia cewki, ja bym wybrał inny klej, np. silikon, jak co to łatwo później oczyścić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 A ja wczoraj kapnąłem lakierem do paznokci i hula :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 J sobie poradziłem z tym faktem Gluegunem - jest najlepiej ponieważ potem można zdjąć klej gdyby np. chciało się zawieźć na gwarancję (choć u mnie i tak już by nie przyjęli ;)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...