Skocz do zawartości
und3r

Góraszka - X Piknik Lotniczy

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuja mnie szczególnie filmy z akrobacji zespołu Orlik, Ocovskich Bacow, Petera Besenyei i Jerzego Makuły :)

1483155[/snapback]

E mi tam szkoda jest Spitfire, maustanga, A26Invadera i chyba mial byc BF109G6. Ale co i niefart zamiast na goraszce skonczylem w ksiazkach...ta sesja juz mnie wkur....ale zdjecia pierwsza klasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że Invadera nie było :( W sumie głównie na niego i na Mustanga się zasadzałem... Mustang oczywiście nie zawiódł, ale mógł polatać ciut dłużej (byłem w niedzielę). Piękny i dynamiczny pokaz dali piloci akrobacyjni (szczególnie Extra 300 i ten przerobiony Pitts) no i rzecz jasna Orliki :) Poza tym organizacja była taka sobie - z programem coś się pochrzaniło - jadąc na 13:00 liczyłem że zobaczę efy szesnaste (miałybyć o 15:45) - no i zobaczyłem - z okna autobusu jak odlatują <_< . A powrót bo to była paranoja - fakt że był korek (to potrafię zrozumieć) ale to że przez 1.5h nie było żadnego autobusu to już mi ciężko pojąć, tym bardziej że potem przyjechały 3 jeden po drugim :|. Teraz pozostaje czekać na Radom (jednak prawdziwe Air Show to jest to co tygrysy lubią najbardziej - a nie pikniki z karuzelami i balonikami). Ale i tak najlepsze dla mnie było pierwsze Air Show w Poznaniu (w którym to było roku?? '92, '95??)

Jak wrócę z roboty to dokleję fotki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbije, bo temat identyczny. Jedynie różnica w czasie i miejscu :)

http://www.pikniklotniczy.krakow.pl/

Tym razem w Krakowie odbył się V Małopolski Piknik Lotniczy. W sobote i niedziele (28,29 czerwca) mogliśmy podziwiać szaleństwo na skrzydłach, śmigłach, spadochronach i pokaz komandosów. Jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do samolotów, ale postanowiłem się wybrać i zobaczyć to na własne oczy.

Różnica między tym co można zobaczyć na ekranie, a tym co tam się działo jest nieporównywalna. Mimo to zachęcam do obejrzenia krótkich filmików które nakręciłem telefonem. Jakość słaba, nie oddają tego wrażenia i adrenaliny, ale zawsze to coś.

http://pl.youtube.com/profile_videos?user=1234103

Jeśli ktoś był i cykał foty to wrzucać tutaj, bo troche osób z lustrzankami widziałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi