Skocz do zawartości
KrissTheFish

Ga-k8ns Problem Z Instalacją Asus R9600xt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Kupiłem wczoraj płytke Gigabyte K8NS (nforce3 250) i procek AMD 64 3000 s.754...po instalacji Windy z SP1 zainstalowałem stery do płyty głównej (i te co dostałem z płytką i nowsze z netu)...niby została tylko grafika do zainstalowania...i tu zaczyna się problem - po instalacji sterowników do grafiki restartuje kompa...Winda się ładuje i nagle mam ciemny ekran...to się dzieje na wszystkich sterach!! Do tego zauważyłem że w menagerze urządzeń nie widać monitora (tak jakby system go nie wykrywał)! Moja grafa to Asus R9600xt (i działa na starym kompie)...powiedzcie co to może być bo nie miałem wcześniej nforca i może coś przegapiłem

p.s. windy z sp2 to już wogóle nie mogę zainstalować - pokazuje żę brakuje jakiegoś pliku ntfs.sys czy jakoś tak

HELP!!

Edytowane przez KrissTheFish

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:unsure: miałem ten sam problem niedawno z radeonem 9250 na podobnym sprzęcie. Tak samo na sterownikach z XP było wszystko OK ale po zainstalowaniu sterów od karty po uruchomieniu kompa było wszystko widać do momentu kiedy miał wyskoczyć pulpit wtedy nagle monitor się wyłączał i czarny ekran a komputer dalej się normalnie uruchamiał bo było słychać dźwięk powitalny XP. Przyczyna była prosta po zainstalowaniu oryginalnych sterowników karta dawała taką rozdzielczość że monitor nie wyrabiał i się po prostu nie uruchamiał spróbuj uruchomić kompa w trybie awaryjnym i zmniejszyć rozdzielczość na np 800x600 i ponownie go uruchomić już trybem normalnym może pomoże (jeśli nie wiesz jak uruchomić w trybie awaryjnym to podczas ładowania się XP naciśnij reste później już powinno być prosto)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi