Janekk Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) A może canon A720 IS ? ;) Edytowane 6 Lipca 2008 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) a jest to dobry aparacik? po wydrukowaniu zdjecia beda dobre jakosci? Edytowane 6 Lipca 2008 przez Michal_krakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Aparat dobry,co do jakości zdjęć to zależy w głównej mierze od drukarki której używasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambonia Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 witam! mam pytaniei zresztą problem bo nie za bardzo się na tym znam. :oops: Siostra jedzie na wycieczkę ma też urodziny. Jki aparat do 500 no 550 zł kupić? http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=FUJI+FINEPIX+S5800 http://www.allegro.pl/item392955965_aparat...wys_gratis.html http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=CANON+A590 Czy któryś jest kicha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Akumulatorki tdo a720 is to tylko powyzej 2000mah. ja kupilem 2700 od GP + ladowarke PowerBank 3 - komfort pracy na kilka setek zdjec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawczak Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Witam, szukam aparatu za ok. 500-600 zł. Będzie on wykorzystywany jako aparat "rodzinny" (cała wspaniała rodzinka, czyli focenie tylko na AUTO), ale także do czegoś "ambitniejszego" ( :wink: ) przeze mnie. Zastanawiałem się na Canonem a720is, Fuji S5800 (no właśnie, jak tu jest z kartami pamięci?) i Samsung L74 Wide. Co wybrać? W grę wchodzą tylko nówki. Edytowane 23 Lipca 2008 przez kawczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 S5800 obsługuje xd, sd i sdhc. Sam chciałbym go kupić, ale nie mogę się swojego a720is pozbyć :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Polecam Canon A720 IS :] Prosty, fajny kompakt :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Może nieco przekroczę 600zł, ale polecam też Canona SX100IS. Niedawno zakupiłem taki jako prezent i muszę powiedzieć, że spisuje się całkiem dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) Rok temu tez sie dlugo zastanawialem , w tamtym czasie w swojej klasie cenowej (180£ )najlepszy byl Canon 720IS wiec go kupilem , powiem ze do dzis jestem z niego zadowolony . Cyrkiel juz 720IS nie nalezy do malych aparatow , ale Fuji S5800 nie miesci sie w zadnej kieszeni 2 lata temu Mialem Samsunga L60 ,optyka do kitu nieporownywalnie slabsza od tej w Canonach , soft w kamerze robil rozne jaja z kompresja zdjec . Jedyn plus cyfrakow Samsunga to mozliwosc nagrywania calkiem przyzwoitej jakosci filmow z kompresja MPEG4 srednio od 20 do 40MB/minute nowsze modele w 800x600 przy max jakosc i biora wlasnie 40MB/minute Samsung niech sie zajmuje LCD i kamerami video to bedzie git Edytowane 26 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANA Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Rodzinny aparat polllleciał na dno przepaści w naszych pięknych górach, więc muszę coś kupić na szybko za ok 500zł... Zastanawiam się właśnie nad Canon A590 IS - dobre opinie serii A5xx i ma wszystko czego potrzebuję tylko ten wyświetlacz troszkę archaiczny się wydaje: Liczba pikseli na LCD 115.000 - czy to nie za mało? W grę wchodzi jeszcze Panasonic Lumix DMC-LZ8 ale tu znowu przeważają negatywne opinie co do tragicznego odszumiania matrycy... ale za to wyświetlacz: Liczba pikseli na LCD 230.000 - no to jest już dobrze Byłem zdecydowany na Canon'a, ale już sam nie wiem - im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie Panas. to stosunkowo świeża konstrukcja i poza szumami to jest to raczej udany model. Canon jest dużo starszy i stąd ten raczej "lichy" wyświetlacz (o wizjerku nie wspominam nawet). Moje pytanie: czy warto dla lepszego wyświetlacza i troszkę nowszej technologii ładować się w Panasonic'a? Dla mnie Panas. to elektronika użytkowa, a nie fotografia. Co innego Canon - klasa sama w sobie w tej dziedzinie, więc??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 A720 ma taki sam lcd jak a590, IMO nie ma potrzeby go dawać większej ilość pix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) Już byłem zdecydowany na Canon A720IS, ale w komputroniku pisze, że produkt wycofany ze sprzedaży. Nie przejmować się tym, czy szukać innego aparatu do 600 zł. (zdjęcia typowo rodzinne, wycieczki itp, musi być nowy). Edit: literówki Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez lycone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 W takim razie bierz A590 IS, nie zawiedziesz się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Już byłem zdecydowany na Canon A720IS, ale w komputroniku pisze, że produkt wycofany ze sprzedaży. Nie przejmować się tym, czy szukać innego aparatu do 600 zł. (zdjęcia typowo rodzinne, wycieczki itp, musi być nowy). Edit: literówki ja bym sie nie przejmowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) @cyrkiel Można wiedzieć dlaczego sprzedałeś A720IS ? Przeszedłeś na coś lepszego? P.S. Jest znacząca różnica między A720IS, a A590IS/A570IS ? Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez lycone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Matryca ta sama, 720 ma 6x zoom, na papierze makro od 1cm (590 od 5cm) 720 ma ciut lepszy obiektyw, jasniejszy i nagrywa filmiki w VGA 30fps, a 590 w 20fps. 590 jest też trochę lżejsza. Czyli znacząco to w sumie tylko obiektyw jest różnicą i makro może być odczuwalne. Ja właśnie kupiłem A590, bo niestety w US A720 już jest nie do dostania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 no wlasnie, co kupić... potrzebuje coś kupić moim rodzicom na wyjazd wakacyjny, cos do 600pln, cos mającego mozliwośc jakichś ustawień manualnych (starszy kiedyś sporo fotografował w czasach "niecyfrówkowych" i do dziś w okolicach wakacji odgraża sie że kiedyś kupi jakaś cyfrową lustrankę - ale to inna historia) a jednocześnie z niezłymi zdjeciami z automatu. Kusi mnie a590is mozna go dostać za 399pln ale czy moze jest cos ciekawszego w tym przedziale do czego warto dołozyć te 200pln? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krysti@n Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) Aparat dla kolezanki do rodzinnych fotek i ew na jakies imprezy okazjonalne - wybor miedzy canon a590 a canon ixus 80(tak se upodobala wizualnie). Co z tego wybrac? :) Edytowane 2 Września 2008 przez Krysti@n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 cos widze chętnch do rad brak, w tym a590is strasznie tandetnie wyglada obudowa, taki szary badziewny plastik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 To i ja sie dolacze do pytania. Potrzebny jest mi aparat i sam nie moge sie zdecydowac na co. Preferuje te sklepy: http://www.argos.co.uk/static/Browse/ID69/...%7C10198098.htm http://www.currys.co.uk/martprd/store/cur_...p;show_all=true tak do 100£ no moze troche wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 A co powiecie o sony w150 ? potrzebuje aparaciku ogolnie na wakacje ! czasami na wykladach jakis tekst ;) i ogolnie imprezy okolicznosciowe... Przydalaby sie dobra jakosc zdjec po "wywolaniu"... oraz ladne przejrzyste zdjecia na kompie czy w tym aparacie jest to realne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Potrzebuje aparatu ( nie chce żadnych z lufą bo ich wielkość mi przeszkadza ) . Obecnie mam panasa dmc-ls1 i jest on dość cienki w robieniu zdjęć a swoje lata też ma. Radzi sobie ok w świetle dziennym natomiast podczas pykania zdjęć PC ( dużo rodzai świateł ) i podczas wychwycenia światła uv wygląda to marnie. Kwota 500zl nie jest ostateczna jeśli warto będzie dołozyć to dołożę pieniędzy. Czekam na konkretne propozycje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 W tej cenie jak ma byc nowy to a720is (ok 500 - 600zl) albo sx100 (ok 600zl lub nawet mniej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Podoba mi się sx100 w sumie to iten a720is byłby konkretny. Macie może jakieś fotki wykonane przez te aparaty? Mile widziany PC czy coś takiego ;] BTW warto kupywać używany aparat? Oczywiście jeśli jest zadbany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) ja mam fotki z 720`stki, jakie bys nie chcial. podaj maila to moge ci cos wyslac. tu jest kilka fotek co kiedys robilem http://xkrzyss.fotosik.pl/albumy/440777.html http://xkrzyss.fotosik.pl/albumy/438481.html linki poprawione Edytowane 15 Września 2008 przez krzyss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Fotki wydają się ciekawe z tego a720 lecz stoję przed wyborem między sx100 a a720is. Sx jest chyba troszkę tańszy i w kolorze czarnym całkiem przyzwoicie wygląda. Co wybrać? Oba wydają się okej według mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 w sx100 jedynie czego bym sie obawial to otwieranej lampy blyskowej. Zdjecia z obu aparatow beda praktycznie identyczne, bo nie sadze aby konstrukcja byla rozna, lecz sx100 ma zoom 10x a 720 6x. Wybor nalezy do Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 w sx100 jedynie czego bym sie obawial to otwieranej lampy blyskowej. Nie ma się czego obawiać. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 z Zoom'a to ja praktycznie nie korzystam. Więc co brać tanszego troche sx100 i bede zadowolony? A może coś innego rownież dobrego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...