Skocz do zawartości
vodoo

Co Wybrać Bartona Mobile, A64 754 Czy 939 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Stoję przęd ciężkim wyborem zmiany kompa ( właściwie zakupu bo w tej chwili nic nie posiadam :banana: ) Wybór wydawałby się oczywisty -> Venice z potencjałem, aczkolwiek nie do końca.

Początkowo chciałem ponownie zakupić Bartona-M + DFI NF II Ultra Infinity + Radeona 9800 Pro lub XT. Aczkolwiek 32-bity w przypadku AMD odchodzą do lamusa, a różnica cenowa między socket "A" a "754" nie jest już ogromna (mowa tu o uzywanych częściach). No i tu znów zaczynają się schody, bo podstawka 754 jest mało przyszłościowa, więc wypadałoby zakupić coś pod 939 + Venice a to podraża koszta.

Jestem generalnie w dołku, zakup Venice + DFI NF 4 Ultra D + GF 6600GT bardzo mnie korci, aczkolwiek zniszczy mnie finansowo na parę miesięcy B)

Co zrobilibyście na Moim miejscu ?

Czy warto cofać się do socket A ?

Podobno za 1 - 2 tygodnie mają być już dostępne Venice OEM.

pozdrawiam

Vodoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pakuj sie w s.A bo to juz umarlo :-| Na s.754 jeszcze bedzie troche prockow mobilny Turion czy dobry do o/c Newark :wink: Na Twoim miejscu bralbym s.939 aaaa bym zapomial venice oem alez prosze bardzo http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=1406 :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pakuj sie w s.A bo to juz umarlo :-|  (...)

Dzięki, modliłem się aby ktoś to napisał B) No nic, pozostaje mi Venice i to raczej nie OEM zbyt mała różnica cen, no chyba że trafi się jakiś master do OC. W końcu łatwiej je wyselekcjonować w sklepie :) Jeżeli ktoś ma oczywiście możliwość.

No nic rozglądam się więc za Venice i kredytem ratalnym plus w mBanku :gitarzysta:

A może by tak tego Turiona hmm... :rolleyes:

pozdrawiam

Edytowane przez vodoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi