Sparrov Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Ma ktoś na komputerze ładne tabelki z czasami/zasady konstruowania zdań itd? Byłbym wdzięczny. Z góry dzięki Smile mail: sparrov@wp.pl Edytowane 6 Czerwca 2005 przez Sparrov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Tabelki nie mam, ale od czego są google :) http://www.onestopenglish.com/english_gram...ent_perfect.htm http://www.geocities.com/gob72/grammarverbtenses.html resztę możesz znaleźć sam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) PRESENT (terazniejszy) John plays tennis. - Present Simple John is playing tennis. - Present Continuous John has played tennis. - Present Perfect John has been playing tennis. - Present Perfect Continuous --------------------------------- PAST (przeszly) John played tennis. - Past Simple John was playing tennis. - Past Continuous John had played tennis. - Past Perfect John had been playing tennis. - Past Perfect Continuous --------------------------------- FUTURE (przyszly) John will play tennis. - Future Simple John will be playing tennis. - Future Continuous John will have played tennis. - Future Perfect John will have been playing tennis. - Future Perfect Continuous Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Życzę sukcesów w porozumiewaniu się czasami future perfect continuos lub np. present perfect continous w Anglii (o USA z grzeczności nie wspominam. Naturlanie w Europie, np. będąc na wakacjach też wyjdziesz tylko na dziwaka mówiąć w ten sposób)- i piszę tu o rdzennych Anglikach z wyk. wyższym. Absurdem jest, że w Leperolandi taki nacisk kładzie się na gramatykę (i piszę to "właściciel" FCE, LCCI, ZDaF i ZDfB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 No tak, nauczą sie tacy tabelek a potem "TO BI OR NOT TO BI" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Kaza mu sie w szkole uczyc to sie uczy, co innego zrobi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Przygorowuje się do egzaminu wstepnego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 popraw "need beckup" na need backup :] pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 literowka :) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Mam małą prośbę. Kto mi wyjaśni, jaka jest różnica między "when", "while", i "as"??? Jutro sprawdzian z Angola i przydałoby się wiedzieć... Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 When - kiedy While - kiedy(w znaczeniu kiedy coś robiłem, While I was doing sth) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 a "As" to zupelnie co innego jest :P . Najczesciej uzywa sie tego w zdaniach typu "As I remember". "As you (well) know" etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 ja tylko tak dodam, ze warto kupic ksiazke angielskie czasy walta warrena :) kosztuje toto grosze, a naprawde swietnie napisana i latwo przyswoic z niej wiedze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Hmm... imho najlepsza ksiazka do nauki angielskiego to "English Grammar In Use" Murphy'ego, znana powszechnie jako "Granatowy Murphy" :) Świetna jest, czesto do niej zagladam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) Własnie na niej jade (murphy ten ciemnoniebieski). Tylko to jest intermediate a ja jestem elementary :lol: :P No ale jakoś daje rade. Po przerobieniu 50 stron tej książki zrobiłem sobie egzamin z roku 2001 na polibude i wynik 7/25 :lol: :P Dam rade :) Edytowane 7 Czerwca 2005 przez Sparrov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...