MARTiiii Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Czy wymiana Biosu na nowszy może rozwiązać ten problem - komp nie widzi tej pamięci? Otóż mam Epoxa 8RDA3I rev2.1 i wkładjąc do niego pamięć 512ddr/400mhz produkcji Hynixa na kościach hynixa d43 komp nie widzi w ogóle tej pamięci. Czy wgranie nowego biosu pomoże? p.s. pamięc sprawna Edytowane 5 Czerwca 2005 przez MARTiiii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Jak rozumiem to nie jest jedyna kość pamięci w tym kompie? Spróbuj może obsadzić ją w innym slocie, jeżli masz możliwość. Jak nie to podmień działającą kość i zobacz co wtedy. Aktualizacja biosu nie wiem czy Ci pomoże w tym wypadku, ale na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Ustawialem tą kość w każdym slocie i nie widzi. Gdy wsadziłem tą kośc do jednego slotu i jedną z moich starych do drugiego slotu to widział tylko tą starą, a tej nowej Hynixa nie. Po prostu jej nie rozpoznaje. Mam płyte rev2.1, z tego co się już dowiedziałem to na rev 3.1 Epoxa ta pamięc działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Jeśli pewny jesteś pamięci, płyta ok, to jak najbardziej nowy bios ładuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...