paradokss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 czy ktoś wie gdzie mozna kupić dobrego klona ATI Radeon 8500 w Poznaniu. W Komputroniku jest Hercules 8500 za 539 PLN. Ewentualnie jaka inna firmę byscie polecili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Polecam Hercules`a oraz Gigabyte`a. W poznaniu nie mieszkam, ale napevno trafi się jakiś sklep a tymi kartami. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Jak masz Herculesa za tą kasę to się nie zastanawiaj tylko bierz i oczywiście wgraj lepszy biosik i będzie ok. :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No panowie dobrze mowia herkules albo gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Jestem prawie zdecydowany i chyba wezme jutro tego Herculesa. Tylko martwi mnie to ze jest 250/250 i pamięci ma 4 ns wolałbym 3.6 ns. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 bez problemów u mnie chodził taki Herculesik 310/285 bez dodatkowego chłodzenia :) jakośc obrazu wyśmienita - wada jest tylko brak drugiego RAMDACa - ale nie każdy to wykorzystuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 a i jeszcze jedno słyszałem że Hercules jest dość prądożerny a mam słabą zasiłkę czy moze ktoś to potwierdzić ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 potwierdzam, miałem 200W przed zakupem Radeona, a kiedy go juz kupiłem i wsadziłem do kompa to raz wstał, a później już niestety nie, dopóki nie kupiłem zasilacza 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 ja mam zasilacz 230 wat i pytanie czy ten radek 8500 nie bedzie mi wieszał kompa. Dodam tylko ze obecnie mam radka 7500 i chodzi wszystko bez problemu, ale chcialbym poznać waszą opinię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 ja mam zasilacz 230 wat i pytanie czy ten radek 8500 nie bedzie mi wieszał kompa. Dodam tylko ze obecnie mam radka 7500 i chodzi wszystko bez problemu, ale chcialbym poznać waszą opinię. Nigdy nie będziesz miał pewności dopóki nie spróbujesz. Chodzi mi o to, że zasilacz zasilaczowi nie równy jeśli chodzi o jakoś. Niektóre 230W chodzą lepiej od 300W. Domyślam się, że nie masz żadnego firmowego zasialacza więc nie chcę krakać, ale możesz mieć problemy ze stabilnościa :oops: Ja swojego 230W musiałem zamienić jak zmieniłem TNT2 na GeForce256 przy Celeronie 633MHz, a Radek 8500 to jest chyba jeszcze bardziej prądożerny niż ww GeForce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 , a Radek 8500 to jest chyba jeszcze bardziej prądożerny niż ww GeForce. bueheheh, radeon 8500 w porowaniu do gf256 to pimpus :P on moze (na oko) z 6-8W ciepla wydziela (jezeli tyle) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Witam Polecam Radka od Gigusia. Sam mam i jestem bardzo zadowolony. Dobrze sie kreci na standardowym chlodzeniu no i poki co zadnych problemow. Byl problemy ostatnio z Hisem i plyta Asusa P4B533 ale to jusz inna para kaloszy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 , a Radek 8500 to jest chyba jeszcze bardziej prądożerny niż ww GeForce. bueheheh, radeon 8500 w porowaniu do gf256 to pimpus :P on moze (na oko) z 6-8W ciepla wydziela (jezeli tyle) OKi. Mogę się mylić (dlatego napisałem chyba). Ale problem mimo wszystko może mieć na tej zasiłce 230W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 GeForce 256 to był wogóle żarłok Watt`u. Gdyby NVIDIA nic z tym nie zrobiła to dzisiejszy GF4Ti pobierałby tyle pradu co procki. 8O Nie mówiąc jush o Voodoo. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Może mieć problem, ale ja np. uruchomiłem tego Radeona 8500 na... 200W :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Może mieć problem, ale ja np. uruchomiłem tego Radeona 8500 na... 200W :) No więc właśnie: zasiłka zasiłce nie równa. Musisz być przygotowany na ewentualną zmianę zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...