pajter Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Jakiś czas temu skaner zaczął mi wariować.. nie jestem pewien - ale możliwe, że ja spowodowałem to konfiguracją go pod linuksem - nie pamiętam, może. Cały pic polega na tym, iż gdy włącze - skaner normalnie wysuwał się kawałek i wracał, teraz wysuwa, wraca.. wraca.. wraca.. aż natrafia na przeszkode - silnik i taśma wciąż chodzi, terkotanie słychać bo ileż może wrócić i po jakiejś minucie na wyświetlaczu zobacyzłem: awaria skanera (...) gwarancji nie mam, do hp nie odeślę - za duży koszt za to, że tylko otworzą pudełko, oddałem wprawdzie do jakiegoś serwisu, ale moje kombo odwiózł mi znajomy - który jak się dowiedziałem pracuje tam, a ja.. no, nie bardzo wierze jego ocenie. Powiedział on, iż należy wymienić cały skaner, koszt 600 zł.. ja po rozkręceniu urządzenia, odłączyłem kabel od lampy (paliła sie cąły czas) i od silniczka by nie pracował i drukować wprawdzie mogę.. wiecie może co to może być? jakby jakieś zawieszenie cholerne.. Istnieje możliwość: "resetu i przywrócenia orginalnego biosu"?;-) czy coś takiego.. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taliesin Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 No właśnie... niedawno napisałem post na forum w sumie z podobnym problemem. Próbowałem resetować kombajn, ale nic to nie dało. Wg producenta może pomóc tylko serwis. Prawdopodobnie problem leży po stronie harware'u i my, zwykli ludzie nic sami nie zdziałamy :/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Lampa nagrzewa mocno plastik i się on topi, lampa nie może się przesuwać bo coś ją zatrzymuje. Miałem tak samo ze swoim skanerem. Identyczne objawy. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...