Skocz do zawartości
pajter

Wariacje Skanera - Wielofunkcyjne Hp

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu skaner zaczął mi wariować.. nie jestem pewien - ale możliwe, że ja spowodowałem to konfiguracją go pod linuksem - nie pamiętam, może.

Cały pic polega na tym, iż gdy włącze - skaner normalnie wysuwał się kawałek i wracał, teraz wysuwa, wraca.. wraca.. wraca.. aż natrafia na przeszkode - silnik i taśma wciąż chodzi, terkotanie słychać bo ileż może wrócić i po jakiejś minucie na wyświetlaczu zobacyzłem: awaria skanera (...)

gwarancji nie mam, do hp nie odeślę - za duży koszt za to, że tylko otworzą pudełko, oddałem wprawdzie do jakiegoś serwisu, ale moje kombo odwiózł mi znajomy - który jak się dowiedziałem pracuje tam, a ja.. no, nie bardzo wierze jego ocenie. Powiedział on, iż należy wymienić cały skaner, koszt 600 zł.. ja po rozkręceniu urządzenia, odłączyłem kabel od lampy (paliła sie cąły czas) i od silniczka by nie pracował i drukować wprawdzie mogę..

wiecie może co to może być? jakby jakieś zawieszenie cholerne.. Istnieje możliwość: "resetu i przywrócenia orginalnego biosu"?;-)

czy coś takiego..

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie... niedawno napisałem post na forum w sumie z podobnym problemem.

Próbowałem resetować kombajn, ale nic to nie dało. Wg producenta może pomóc

tylko serwis. Prawdopodobnie problem leży po stronie harware'u i my, zwykli ludzie

nic sami nie zdziałamy :/

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi